O fetiţă de şase ani a căzut din telescaun, la Sinaia, după ce bara de protecţie nu a funcţionat: „Au rămas cu gluga sau cu geaca în mână”

1 lună in urmă 2

O fetiţă de şase ani a căzut din telescaun, la Sinaia, după ce a alunecat, iar bara de protecţie nu a funcţionat, deşi ar coborî automat, informează Observatornews. Fetiţa a fost preluată de salvamontişti şi a ajuns, cu un elicopter SMURD, la spitalul din Târgu Mureş.

Fetiţa de şase ani din cadrul Clubului Carpaţi din Sinaia era însoţită de o colegă şi un adult, însă a alunecat din telescaun şi a căzut în gol 7-8 metri. Cei trei urcau de la Cabana Valea Soarelui la cota 2.000 pentru a lua telegondola spre oraş.

Potrivit şefului Salvamont Sinaia, Nicolae Cojanu, fetiţa a căzut de la aproximativ 7-8 metri. „A fost zăpada destul de afânată, deci nu a fost zăpada îngheţată şi a preluat din şoc”, a spus acesta.

Incidentul s-a petrecut între pilonul 3 şi 4 al instalaţiei de telescaun din Valea Soarelui, pe sensul de urcare. Potrivit administrsatorilor instalatiei, în momentul incidentului, bara de protectie nu era coborată, arată sursa citată, care precizează că instalaţia de telescaun este prevăzută cu un sistem care coboară automat bara de protecție.

„Fetiţa a încercat s-o salveze, la fel şi adultul care o însoţea. Din păcate s-a agitat şi a alunecat. Au rămas cu gluga sau cu geaca în mână”, a declarat
Cătălin Țicu, directorul Transport Urban Sinaia.

Fetiţa a fost preluată de la cota 1.400 de un elicopter Smurd, iar aceasta
a ajuns la spitalul din Târgu Mureş unde a fost preluată imediat de medici.

În prezent, fetiţa este bine, iar dacă totul va fi în regulă după investigaţii, va fi externată mâine. „Mecanismul poate implica anumite leziuni la nivelul coloanei pentru care urmează să se realizeze nişte investigaţii radiologice, să vedem dacă sunt sau nu sunt astfel de leziuni”, a declarat Bogdan Solomon, medic specialist UPU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă