O fetiţă de nouă ani a sunat de urgenţă la 112, după ce a găsit un portofel pe o bancă. Conversaţia cu autorităţile, delicioasă: Nu l-aş lăsa aici să îl fure cineva!

3 săptămâni in urmă 38

O fetiţă de nouă ani a sunat de urgenţă la 112. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a făcut publică conversaţia cu fetiţa şi mulţumind pentru că a acţionat responsabil. Mulţumiri au fost şi pentru părinţii săi pentru educaţia oferită.

„Copiii sunt, uneori, mai responsabili decât adulţii şi dau dovadă de maturitate şi spirit civic. Ne demonstrează acest lucru o fetiţă din Bistriţa-Năsăud care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o staţie de autobuz. S-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel şi că nu poate să îl lase, pur şi simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva. Micuţa l-a deschis ca să vadă dacă găseşte un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliţia”, precizează Serviciul de Telecomunicaţii Speciale într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Iată stenograma conversaţiei telefonice a copilei cu operatorul serviciului de urgenţă 112:    

„- 112, ce urgenţă aveţi?  – Bună ziua. Aş dori să îmi faceţi legătura cu Poliţia deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e şi nu l-aş lăsa aici să îl fure cineva.  – Aşa, foarte bine. Dar unde te afli?  – În staţia de autobuz, vizavi de (…). – Cum te cheamă?  – R.C.E. şi am 9 ani.  – Acum ne răspunde Poliţia, te rog să nu închizi.  – Bine, mulţumesc mult”, transmite  STS.   „Cei şapte ani de acasă şi educaţia civică învăţată la şcoală au determinat-o pe fetiţă să acţioneze exemplar într-o situaţie neobişnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri şi acţionează din instinct, iar dacă sunt pregătiţi şi informaţi, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulţumim micuţei că a acţionat aşa cum ar trebui să procedeze orice cetăţean responsabil, dar şi părinţilor pentru educaţia oferită fetiţei lor”, conchide STS.

Citeste şi: Copil de 5 ani, găsit mort în cuva maşinii de spălat. Avertismentul poliţiştilor
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă