O fetiţă de 9 ani a sunat la 112, după ce a găsit un portofel uitat pe o bancă. Dialogul cu copila, publicat de STS

4 săptămâni in urmă 27

O fetiță în vârstă de 9 ani din Bistrița-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunța că a găsit înt-o stație de autobuz un portofel uitat pe o bancă. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a publicat pe pagina de Facebook dialogul copilei cu operatorul și i-a mulțumit micuței pentru că a procedat așa cum ar trebui să facă orice cetățean responsabil, potrivit Digi24.

STS a transmis că fetița a sunat la numărul de urgență, întrucât s-a gândit că persoana care a pierdut portofelul are nevoie de el și că nu poate să îl lase, pur și simplu, pe bancă pentru că l-ar putea fura cineva.

Copila a deschis portofelul ca să vadă dacă găsește un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a spus numele persoanei care îl pierduse și a cerut să i se facă legătura cu Poliția.

-112, ce urgență aveți?
– Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
– În stația de autobuz, vizavi de (…).
Cum te cheamă?
– R.C.E. și am 9 ani.
Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
– Bine, mulțumesc mult.

„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, a transmis STS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă