O femeie vaccinată cu prima doză Moderna a născut primul bebeluș care are anticorpi împotriva COVID-19, susțin doi medici pediatri

2 luni in urmă 15

Doctorii pediatri Paul Gilbert și Chad Rudnick spun că mama, o americancă lucrătoare sanitară din prima linie, a primit prima doză de vaccin Moderna în luna ianuarie, când era însărcinată în 36 de săptămâni, conform The Guardian.

O americancă din Florida care a primit o doză de vaccin anti-COVID în timpul sarcinii a născut un bebeluș cu anticorpi Covid-19. Este vorba despre primul caz în care sunt detectați anticorpi împotriva COVID-19 în sângele din cordonul ombilical al unui nou născut a cărui mamă a fost vaccinată împotriva COVID-19, susțin cei doi pediatri.

Medicii și-au prezentat concluziile într-un articol care urmează să fie publicat, iar această afirmație nu a fost încă verificată, scrie The Guardian.

Americanca, vaccinată cu prima doză de Moderna, a născut o fată „viguroasă și sănătoasă” după trei săptămâni, potrivit sursei citate. Cercetătorii au analizat sângele din cordonul ombilical al bebelușului și au stabilit că anticorpii „au fost detectați la momentul nașterii”. Astfel, există potențial de protecție și reducere a riscului de infecție cu COVID-19 datorită vaccinării mamei.

„Din câte știm, acesta este primul caz din lume în care s-a raportat un copil născut cu anticorpi după vaccinare”, a declarat Gilbert. „Am testat cordonul ombilical al bebelușului pentru a vedea dacă anticorpii din mamă au trecut la copil, ceea ce se întâmplă cu alte vaccinuri administrate în timpul sarcinilor”, a adăugat acesta.

Sunt necesare verificări amănunțite

Potrivit The Guardian, sunt totuși necesare cercetări suplimentare pentru a stabili în mod precis dacă sugarii sunt protejați de acești anticorpi.

„Îi îndemnăm și pe alții să creeze un registru de sarcină și alăptare și să efectueze studii de eficacitate și siguranță ale vaccinurilor Covid -19 la o femeie însărcinată și care alăptează”, se arată în studiul cercetătorilor.

„Acesta este doar un caz, dar vor mai fi în următoarele luni mii și mii de copii născuți de mame care au fost vaccinate”, a declarat Rudnick pentru postul local ABC. „Studiile ulterioare trebuie să decidă cât va dura protecția. Trebuie să se stabilească la ce nivel de protecție sau câți anticorpi trebuie să circule într-un copil pentru a oferi protecție”, a adăugat medicul pediatru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă