O femeie şi-a răpit copiii de la fostul soţ pentru a nu fi vaccinaţi împotriva COVID

3 săptămâni in urmă 14

O femeie în vârstă de 46 de ani a fost arestată miercuri în sudul Spaniei, după ce şi-a răpit copiii pentru a-l împiedica pe fostul ei soţ să-i vaccineze împotriva COVID-19, informează Agerpres, care preia AFP.

Femeia era căutată pentru „sustragere de minori” în urma unei plângeri depuse pe 16 decembrie de fostul ei soţ, care locuieşte în apropiere de Sevilla (Andaluzia), a declarat o sursă judiciară.

Fostul soţ a anunţat că nu mai ştia nimic de cei doi copii ai săi, de 12 şi 14 ani, de la începutul lunii noiembrie şi a acuzat-o pe fosta soţie că i-a răpit pentru a-l împiedica să-i vaccineze împotriva Covid.

Potrivit sursei judiciare, femeia s-a prezentat în fata justiţiei miercuri dimineaţa, la Sevilla, însoţită de cei doi copii. Mama copiilor a fost între timp plasată în arest, urmând să fie deferită justiţiei, a adăugat sursa citată. Cei doi minori, care nu au mai fost la şcoală de la începutul lunii noiembrie, au fost predaţi tatălui lor miercuri după-amiază, potrivit unui purtător de cuvânt al Gărzii Civile.

În Spania, aproximativ 90% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani este vaccinată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă