O femeie programată pentru rapel a fost plimbată între două centre, după ce i s-a spus că nu se deschide o doză pentru ea. A rămas fără vaccin

1 lună in urmă 2

O femeie a rămas nevaccinată cu a doua doză de Moderna, după ce la centrul din Baia de Aramă unde era programată i s-a transmis că este singura persoană programată în aceea zi și nu vor deschide o doză doar pentru ea. A fost redirecționată la Strehaia, unde nu a fost imunizată, dintr-o eroare de comunicare între cele două centre de vaccinare, informează Digi 24.

Femeie s-a prezentat să facă rapelul, marți, la centrul din orașul Baia de Aramă, dar a fost refuzată pe motiv că este singura programată în acea zi. Trimisă, la Strehaia, la 60 de kilometri distanță, femeie a ajuns acolo, însă, după ce a completat formularele, nu a fost vaccinată pe motiv că nu apărea în baza de date.

Fiul femeii a sunat la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, de unde a fost redirecționat către Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Fără niciun rezultat.

Conform procedurii, reprezentanţii centrului de vaccinare din Baia de Aramă ar fi trebuit să îi anunţe pe cei de la Strehaia că marţi va veni o persoană la ei pentru rapel. Ceea ce spun că au şi făcut: au informat centrul pe grupul lor intern de Whatsapp.

„Nu și-a verificat telefonul să vadă modificările apărute. Pentru că în fiecare zi se postează acolo, inclusiv listele cu programații pe următoarele zile”, a precizat Gabriel Cuniță, medic coordonator de la centrul din Baia de Aramă.

Se poate, eu nu-l contrazic, dar eu unde locuiesc nu am semnal. Deci, e foarte posibil ce spune dumnealui, dar totuși cum mă sunarați dumnavoastră, putea să mă sune și el

Dumitru Vulpe, coordonator centru Strehaia:

„Dintr-o eroare de comunicare cu medicul coordonator, nu a putut fi vaccinată în acea zi. DSP a făcut toate demersurile pentru persoana în cauză, de a fi vaccinată, ori în cursul zilei de azi, ori cel târziu în cursul zilei de mâine, la un centru de vaccinare din Drobeta-Turnu Severin”, a precizat
Codruța Vochescu, purtător de cuvânt DSP Mehedinți.

Rapelul la vaccinul Moderna poate fi întârziat cu până la 42 de zile de la administrarea primei doze, fără vreun efect.

Direcția de Sănătate Publică Mehedinți a anunțat o anchetă în ceea ce-i privește pe coordonatorii celor două centre de vaccinare.

Culmea este că în locul femeii purtate pe drumuri și rămasă nevaccinată, reprezentanții centrului din Strehaia au chemat de acasă o persoană pentru a o imuniza, după ce au constatat că a mai rămas concentrația pentru un vaccin.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă