O femeie din Norvegia a murit dupa ce a fost vaccinata cu AstraZeneca. Autoritatile nu au stabilit o legatura intre vaccin si deces

1 lună in urmă 2

Norvegia a anuntat luni moartea unei femei care a fost vaccinata anterior cu AstraZeneca. Este vorba despre o femeie in varsta de pana in 50 de ani, care a fost spitalizata dupa ce a fost vaccinata, fara sa se stabileasca, in acest stadiu, vreo legatura cu vaccinarea, relateaza AFP.

Acesta este al doilea caz de acest fel semnalat in decurs de cateva zile in aceasta tara din Nord, care a suspendat joi, "din precautie", utilizarea vaccinului dezvoltat de catre laboratorul anglo-suedez.

Autoritatile sanitare norvegiene au anuntat sambata spitalizarea a trei membri ai personalului de ingrijire, suferind de trombocitopenie - o cantitate anormal de mica de trombocite -, sangerari si prezentand cheaguri de sange.

Prezentati ca fiind relativ tineri, acesti ingrijitori au fost vaccinati anterior cu vaccinul AstraZeneca Oxford.

Unul dintre cei trei ingrijitori, prezentat drept o femeie in varsta de pana in 50 de ani, care se afla intr-o "stare buna de sanatate", a murit duminica, in urma unei hemoragii cerebrale, au anuntat autoritatile sanitare.

Ea a fost spitalizata joi, la aproximativ o saptamana dupa ce a fost vaccinata cu vaccinul AstraZeneca-Oxford.

"Nu putem exclude si nici confirma ca acest lucru are vreo legatura cu vaccinul", a declarat, intr-o conferinta de presa, un reprezentant al Agentiei norvegiene a medicamentului Steinar Madsen. Starea sanatatii celorlalti doi ingrijitori spitalizati este "stationara".

Citeste si:

Drama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TVClotilde Armand a castigat definitiv procesul cu Romprest. Culisele din instanta ale "razboiului gunoaielor" din Sectorul 1Unde mai gasiti locuri libere in tara pentru programarea la vaccinarea anti-Covid. In Bucuresti si 17 judete, niciun loc disponibilMasura drastica a lui Emil Boc: primarul Clujului vrea sa interzica total montarea centralelor de apartament in oras. Motivele invocate de edilDeclaratie controversata a Avocatului Poporului, Renate Weber, la Antena 3: "Vaccinarea anti-Covid este o impunere"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă