O femeie din Marea Britanie a născut gemeni concepuți la 3 săptămâni distanță

2 săptămâni in urmă 1

Caz rar în Marea Britanie. O mamă a rămas însărcinată de două ori în decurs de trei săptămâni. În situații excepționale, o femeie gravidă poate ovula în continuare, iar ovulul poate fi fecundat și implantat în uter. Asta i s-a întâmplat și Rebeccai Roberts anul trecut, relatează Live Science, citată de HotNews

Rebecca Roberts, mama în vârstă de 39 de ani, a rămas însărcinată pentru prima dată anul trecut, după ce a urmat un tratament de fertilizare.

Când sarcina ajunsese la 12 luni, doctorii au descoperit un al doilea bebeluș care avea o diferență de dezvoltare de trei săptămâni față de primul. Medicilor le-a fost greu să înțeleagă ce se întâmplă cu sarcina femeii, întrucât întâmplarea este foarte rară.

A fost într-adevăr șocant să ni se spună că există doi copii în loc de unul. Apoi mi-au spus că există o diferență de mărime de trei săptămâni între cei doi copii, lucru pe care medicii nu au putut să-l înțeleagă


Rebecca pentru „Good Morning America”

De obicei, atunci când o femeie rămâne însărcinată, în corpul ei demarează mai multe procese biologice care vizează prevenirea unei sarcini concomitente, inclusiv eliberarea hormonilor pentru a opri ovulația, dar, în cazuri rare, ar putea continua să ovuleze, iar acel ovul ar putea fi apoi fertilizat și implantat în uter. Fenomenul se numește ”superfetație”.

„Reacția mea inițială a fost de cum de l-am ratat pe al doilea geamăn. După aceasta am fost puțin ușurat că nu a fost greșeala mea, ci a fost o sarcină destul de rară” a relatat dr. David Walker, ginecolog la Royal United Hospital din Bath.

Ulterior, doctorii au diagnosticat-o pe Roberts cu superfetație și i-au spus că bebelușul mai mic ar putea să nu supraviețuiască.

Sarcina Rebeccai ajunsese la 33 de săptămâni în luna septembrie a anului trecut, iar doctorii i-au indus travaliul femeii deoarece geamănul mai tânăr, Rosalie, s-a oprit din creștere datorită unei probleme cu cordonul ombilical.

Geamănul mai mare, Noah, a rămas în unitatea de terapie intensivă neonatală timp de trei săptămâni iar Rosalie pentru 95 de zile.

Familia s-a reunit înainte de Crăciun, când Rosalie a fost externat. Ambii bebeluși sunt acum sănătoși și acasă.

Mama spune că vede deja o legătură puternică între cei doi frați, iar Rosalie crește pe zi ce trece și îl prinde din urmă pe fratele ei mai mare.

”Când îi punem jos unul lângă celălalt parcă știu instant și își ating reciproc fețele, este cel mai frumos lucru”, a declarat Rebecca.

„Când vor fi suficient de mari pentru a afla ce s-a întâmplat se vor simți și mai speciali chiar dacă au oricum o legătură extraordinară”, a adăugat aceasta.

Foto: Facebook Rebecca Roberts

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă