O femeie din Galați susține că soțul ei a murit de pneumonie, plimbat câteva zile între spitale. Spitalul Judeţean a deschis o anchetă

2 săptămâni in urmă 12


O femeie din Galați a relatat jurnaliștilor că soțul său, în vârstă de 46 de ani, a murit, bolnav de pneumonie, pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Andrei" Galaţi nu l-a internat la timp, plimbându-l între spitale timp de câteva zile. Femeia a depus marți plângere, iar reprezentantii unității medicale au anunțat că a fost demarată o anchetă, informează Agerpres și site-ul local Viața liberă.ro.


Adriana Chirilă a povestit că soţul ei era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă şi avea o simplă pneumonie, însă medicii de la Spitalul Judeţean au refuzat să îl trateze la timp. Bărbatul ar fi fost plimbat între spitale și pus să aștepte, în curtea spitalului, în frig, timp de 12 ore.


"Pe data de 29 octombrie, soţul meu a acuzat nişte dureri de spate. Nimic grav sau complicat, pentru că el lucra în construcţii şi îl mai durea spatele de la cărat. Până atunci, soţul meu nu a avut nicio problemă de sănătate, era vaccinat anti-COVID încă din vară, cu schema completă. A doua zi, sâmbătă, am sunat la Ambulanţă şi le-am spus că soţul meu nu se simte bine. Le-am spus că îl doare spatele, că face puţină febră şi că i-am făcut un test rapid, care a ieşit negativ la COVID-19”, a spus Adriana Chirilă, soția bărbatului decedat, jurnaliștilor.


Femeia a spus că cei de la Salvare au spus că o ambulanță va veni peste două zile, deoarece sunt foarte multe solicitări, așa că ea a mers cu soţul cu un taxi la Spitalul Judeţean Galaţi.


”Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soţul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Şi de acolo ne-au spus să mergem acasă şi să aşteptăm salvarea să vină să-l testeze peste două zile”, a mai spus femeia.


Aceasta a mai spus că seara soțul ei a început să se simtă și mai rău, iar duminică dimineaţă a venit salvarea, i-a măsurat saturaţia de oxigen şi a spus că e cam mică şi că trebuie să meargă la spital.


”I-au făcut teste, şi cei de pe ambulanţă, şi când a ajuns la spital, dar în rest nu i-a dat nimeni niciun tratament. A ajuns iarăşi la Spitalul Judeţean, dimineaţă, la ora 8,30", a mai relatat soţia bărbatului.


Adriana a mai spus că bărbatul a fost ţinut să aştepte rezultatul testului PCR, afară, în curtea spitalului, în frig, timp de circa 12 ore, deşi avea febră, iar în urma acestei expuneri starea lui s-a agravat considerabil, însă în ziua următoare medicii au început să îl plimbe între spitale, iar marţi dimineaţă a decedat.


”L-au lăsat să stea pe bancă, în frig, deşi avea febră. Seara, pentru că nimeni nu l-a ajutat în niciun fel, a venit din nou acasă, pe propriile picioare, cu semnătură pe propria răspundere. La ora 20,00, nu mai putea să vorbească, avea gura încleştată de frig. În tot acest timp, i-au luat doar analize de sânge şi i-au făcut o radiografie la plămâni”, a spus femeia.


Femeia a mai spus că luni dimineața a venit o ambulață, l-a dus la spital, ”unde l-au băgat într-un container şi i-au pus o mască de oxigen la gură”.


”Între timp, şi testul PCR ieşise negativ. Abia luni după-amiază l-a văzut un medic internist, care a spus că trebuie transferat la Spitalul TBC, deoarece are saturaţia mică. L-au plimbat degeaba la TBC, unde a fost refuzat, pentru că ei nu au concentratoare de oxigen mari. A fost trimis înapoi la Spitalul Judeţean, unde a mai aşteptat câteva ore. Abia spre seară m-a sunat şi mi-a spus că-l transferă la ATI”, a spus femeia.


Soția bărbatului acuză că el ”a ajuns să fie grav din cauza lor”, pentru că el a venit la spital, ”dar nu au vrut să se uite la el şi să-i dea un tratament”. Femeia spus că ”era un om fără probleme de sănătate” și vrea să știe ce s-a întâmplat.


Marți dimineață, femeia a fost anunțată că bărbatul ei murise în spital. Ea a a depus plângere la secretariatul Spitalului Judeţean.


"Cu privire la aspectele sesizate în plângerea depusă în cursul zlei de ieri la secretariatul unităţii s-au demarat deja verificări urmând ca rezultatele să fie comunicate petentei în termenul legal", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi, Violeta Şapira.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă