O femeie de 90 de ani din Hong Kong a fost înșelată cu 32 de milioane de dolari la telefon. Ce i-au spus infractorii

3 săptămâni in urmă 18

Fraudă-record în Hong Kong prin telefon. O vârstnică de 90 de ani, căreia i s-a spus că este victima unui furt de identitate, a fost înșelată cu 90 de milioane de dolari de către mai mulți infractori care se dădeau drept a fi oficiali de securitate publică chinezi, informează The Guardian.

Polițiștii din Hong Hong au deschis în acest caz o anchetă. Autoritățile au declarat marți că vârstnica locuia într-un conac de pe The Peak, cel mai luxurios cartier din Hong Kong.

Vara trecută, infractorii au contactat-o ​​pe femeie, prefăcându-se că sunt oficiali de securitate publică chinezi. Aceștia i-au spus femeii că identitatea ei a fost folosită într-un proces penal grav în China continentală și că trebuie să transfere bani din contul său bancar în cele deținute de echipa de anchetă pentru a fi ținuți la loc sigur și examinați atent, potrivit unor surse din poliție citate de South China Morning Post.

Mai mult, câteva zile mai târziu o persoană a mers la ea acasă cu un telefon mobil dedicat și o cartelă SIM pentru ca femeia să țină legătura cu agenții de securitate falși.

Astfel, ei au convins-o să efectueze în total 11 transferuri bancare. Cinci luni mai târziu, vârstnica a acordat infractorilor un total de 32 de milioane dolari, cea mai mare sumă înregistrată vreodată prin intermediul fraudei la telefon.

Poliția a spus că înșelătoria nu ar fi ieșit la iveală dacă asistenta care avea grijă de vârstnică nu și-ar fi dat seamă că există ceva suspect la mijloc. Astfel, angajata contactat-o ​​pe fiica vârstnicei ei, care a alertat apoi ofițerii.

După o anchetă, un tânăr de 19 ani a fost arestat pentru fraudă și a fost eliberat pe cauțiune, a mai spus poliția.

Hong Kong are una dintre cele mai mari concentrații de miliardari din lume, mulți dintre ei vârstnici vulnerabili în fața escrocilor.

Rapoartele despre escrocheriile telefonice au crescut cu 18% în primul trimestru al anului 2021, iar în această perioadă fraudatorii și-au însușit aproximativ 45 milioane de dolari.

În 2020, poliția a spus că a gestionat 1.193 de cazuri de înșelătorie prin telefon în care au fost sustrase un total de 74 milioane de dolari. Anul trecut, o femeie în vârstă de 65 de ani din Hong Kong a fost înșelată 10 milioane de dolari după o schemă similară, unde infractori se prefăceau a fi oficiali ai securității continentale.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă