O femeie de 90 de ani a pierdut 32 de milioane de dolari într-o escrocherie prin telefon

3 săptămâni in urmă 16

Femeia, care locuiește în cel mai scump cartier din Hong Kong, a contactat poliția pe 2 martie și a spus că a efectuat zece plăți în valoare totală de 247 milioane de dolari HK (32 de milioane de dolari americani) în conturile indicate de escroci, care i-au spus că identitatea ei a fost folosită în activități infracționale din China continentală, informează CNN.

Ea a povestit că în data de 20 august 2020 a primit un apel telefonic de la cineva care pretindea că lucrează la forțele de ordine din China continentală. Apoi, un bărbat care pretindea că este reprezentant al autorităților, a vizitat-o acasă și i-a dat un telefon mobil, prin care să comunice cu escrocii. Ulterior, femeia a făcut o serie de plăți în două conturi bancare, indicate de aceștia.

Poliția a arestat deja un tânăr de 19 ani pe 25 martie. El a fost eliberat pe cauțiune și trebuie să se prezinte la poliție la sfârșitul lunii aprilie.

Persoane în vârstă și bogate, victime ale escrocilor

Autoritățile spun că ancheta continuă și au fost făcute mai multe arestări.

Nu este primul caz în care persoane bogate și în vârstă din Hong Kong sunt înșelate cu sume de ordinul milioanelor de dolari, mai arată sursa citată. În octombrie 2020, o femeie în vârstă de 65 de ani a plătit 8,9 milioane de dolari unor persoane care, spune ea, au acuzat-o că este implicată în spălarea de bani în China continentală, potrivit presei locale. Trei bărbați au fost arestați în acest caz.

În ianuarie 2019, un bărbat în vârstă de 75 de ani a pierdut aproape 74 de milioane de dolari într-o înșelătorie cu aur, prin care escrocii au înșelat cu 80 de milioane de dolari șapte victime.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă