O femeie de 73 de ani din Bacău, vaccinată împotriva COVID-19, a murit. Explicaţia Grupului de Comunicare al CNCAV

1 lună in urmă 37

Anunţul a fost emis vineri seara, de către Direcția de Sănătate Publică Bacău.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), femeia de 73 de ani, a fost vaccinată împotriva COVID-19, vineri, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

"În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare”, se arată în comunicatul de presă emis joi seara.

Grupul de Comunicare al CNCAV : Suprapunere de evenimente

"Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca "evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia”, explică Grupul de Comunicare al CNCAV.

În prezent cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă