O femeie de 38 de ani cu COVID a murit, după ce s-a prăbușit când făcea cumpărături. De 10 zile se trata singură acasă

3 săptămâni in urmă 29


Femeia în vârstă de 38 de ani, infectată cu COVID și nevaccinată, a început să se simtă rău într-un magazin, fiind chemată de urgență o ambulanță. Echipajul a descoperit că aceasta avea o saturație de oxigen de doar 20%, iar femeia a fost transportată la spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut să fie salvată. 


„Soțul ne-a povestit că de 10 zile se tratează la domiciliu cu medicație antitermică, antiinflamatorie pentru gripă. Nu a apelat nici medicul de familie, a considerat că e o simplă gripă și când s-a agravat se aflau în magazin. Echipajul inițial de ambulanță care a evaluat-o a găsit că saturația de oxigen în sânge era de 20%, respirații agonice, tensiune nemăsurabilă, iar la ajungerea echipajului ATI era în stop cardio-respirator”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași. 


Echipajul medical a reușit să o stabilizeze pentru scurt timp pe femeie, care a fost apoi transportată imediat la Spitalul de Urgențe „Sf. Spiridon”. Testul rapid antigen a ieșit pozitiv, medicii au presupus că există și o embolie pulmonară ca o complicație a infecției cu SARS-CoV-2. Însă la scurt timp după ce a ajuns la unitatea medicală, femeia a intrat din nou în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. 


„A fost confirmat și testul PCR după câteva ore, pacienta era însă decedată. Familia a fost înmărmurită de acest anunț și echipa medicală a fost și este extrem de îndurerată, deși au trecut aproape 24 de ore de la eveniment. Este clar un caz de COVID-19 care omoară un pacient tânăr, fără nicio afecțiune, de 38 de ani, care nu s-a vaccinat, s-a tratat singur acasă pentru ce a crezut că e o simplă gripă”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu. 


Avertismentul medicilor: pacienții bolnavi ajung prea târziu la spital 


Medicul a spus că se confruntă cu un val constant de persoane care stau acasă, chiar dacă le este rău, nu se testează și ajung la spital cu forme medii spre severe ale bolii. Prof.dr. Diana Cimpoeșu avertizează oamenii să testeze la primele simptome, să țină legătura cu medicii de familie și să fie atenți la febră, dificultăți de respirație, saturația oxigenului în sânge sub 93% fiind un semnal de alarmă. 


Unii pacienți s-au prezentat cu dureri groaznice de cap, care nu au cedat la analgezice, în timp ce alții au suferit fenomene digestive importante, precum greață sau vărsături. 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă