O femeie de 116 ani din Turcia a învins coronavirusul

1 lună in urmă 32

Ayşe Karatay, 116 ani, a supravieţuit infectării cu SARS-CoV-2 și a devenit a doua cea mai în vârstă persoană care a învins coronavirusul, a relatat agenția turcă Demiroren, preluată de News.ro.

După ce a fost spitalizată iniţial la Emirdag, unde a rămas o săptămână la terapie intensivă., Ayșe a fost transferată la Eskişehir şi, după încă două săptămâni la terapie intensivă, a învins boala şi a fost mutată într-un salon normal.

116 yaşındaki Ayşe Karatay, 3 haftada koronavirüsü yendi, yoğun bakımdan çıktıhttps://t.co/rWU2mUzCEO pic.twitter.com/GLt1UnP6Wp

— Demirören Haber Ajansı (@dhainternet) September 4, 2021

„Mama a primit prima doză de Sinovac, nu a făcut-o şi pe a doua. Sunt foarte fericit că a trecut peste boală. Poate dacă făcea şi a doua doză de vaccin i-ar fi fost mai uşor. Eu am făcut ambele doze şi acum mă gândesc să o fac pe a treia. Vin mulţi prieteni din străinătate şi cei nevaccinaţi sunt la terapie intensivă. Cei vaccinaţi trec uşor peste boală”, a declarat Ibrahim Karatay, fiul de 60 de ani al femeii.

Ayşe Karatay va mai rămâne câteva zile în spital pentru a fi monitorizată, având în vedere vârsta sa înaintată. Femeia în vârstă de 116 ani are opt copii.

În februarie, călugăriţa franceză cunoscută ca Sora Andre s-a vindecat de covid-19 la vârsta de 117 ani. Spre deosebire de Ayşe Karatay, Sora Andre a fost asimptomatică.

Foto: Twitter Demiroren

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă