O femeie a murit din cauza unui cheag de sânge, după vaccinul Johnson & Johnson

1 săptămână in urmă 17

O femeie a murit din cauza unui cheag de sânge, după vaccinul Johnson & Johnson. Este vorba despre o americancă în vârstă de 50 de ani.

O femeie a murit din cauza unui cheag de sânge, după vaccinul Johnson & Johnson

Femeia este a zecea persoană confirmată public cu acest efect advers rar. Alte șase femei, toate între 18 și 50 de ani, au dezvoltat cheaguri de sânge la creier în combinație cu un număr scăzut de trombocite după vaccinul J & J. O altă femeie sub 60 de ani și un tânăr au dezvoltat afecțiunea în timp ce participau la studiile pentru vaccin, scrie doctorulzilei.ro.

Potrivit autorităţilor, femeia în vârstă de 50 de ani a fost vaccinată înainte ca SUA să oprească administrarea serului.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu dozele de vaccin Johnson & Johnson care au ajuns în România. Anunţul autorităţilor

Vaccinul Johnson & Johnson primește undă verde din partea specialiștilor români

Vaccinul Johnson & Johnson este sigur și eficient! Concluziile EMA 20.04.2021 în ceea ce privește vaccinul dezvoltat de compania Johnson&Johnson, cu regim de administrare monodoză. Raportul risc-beneficiu pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania Johnson&Johnson, denumit “COVID-19 Vaccine Janssen”, rămâne nemodificat – beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 depășesc riscurile efectelor adverse.

Apariția unor afecțiuni care asociază tromboză și trombocitopenie a fost întâlnită extrem de rar în cazul pacienților vaccinați cu acest ser – au fost raportate 8 cazuri în SUA după 7 milioane de administrări.

Aceste afecțiuni au fost întâlnite mai frecvent la persoane cu vârstă sub 60 ani, majoritar femei, în primele 3 săptămâni de la vaccinare. Până la acest moment nu au fost identificați factori de risc care să predispună la apariția acestor evenimente.

Informațiile despre produs (Rezumatul Caracteristicilor Produsului și Prospectul) vor fi actualizate pentru a include date de atenționare cu privire la riscul de apariție a trombocitopeniei și tulburărilor de coagulare.

Specialiștii recomandă contactarea de urgență a medicului dacă sunt constatate următoarele simptome în primele 3 săptămâni de la vaccinare:

– dificultăți de respirație;

– durere în piept;

– umflarea picioarelor;

– durere abdominală puternică și persistentă;

– dureri de cap persistente;

– vedere încețoșată;

– pete mici de sânge sub piele la distanță de locul administrării vaccinului.

Citeşte şi Cum funcţionează vaccinul Johnson & Johnson. Tehnologia prin care opreşte înmulţurirea COVID-19

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă