O femeie a auzit vocea mamei sale dupa ce a facut infarct. "Eram in ambulanta si am auzit-o pe mama care murise de trei luni"

3 săptămâni in urmă 21

Experientele din apropierea mortii sunt evenimente reale pe care oamenii le traiesc in anumite situatii limita, iar medicii le pot explica. Un astfel de caz uluitor s-a intamplat cu o femeie, care a suferit un atac de cord si a auzit vocea mamei sale din lumea de dincolo iar apoi s-a trezit la spital.

Neurologii care studiaza circumstantele fiziologice si paranormale din jurul mortii au un interes deosebit despre aceste fenomene aparent inexplicabile. Viziunile persoanelor dragi decedate, halucinatiile intense si experientele in afara corpului sunt raportate frecvent de catre persoanele care au suferit traume mari sau sunt in stare grava la spital, relateaza Express.

Femeia din Marea Britanie, pe numele sau Terri B., sustine ca a avut o astfel de experienta "suprarealista", in timp ce a facut un atac de cord, in urma cu 11 ani. Potrivit relatarilor acestei persoane despre experienta din apropierea mortii (NDE - near death experiences), ea a povestit episodul petrecut in salvare.

"Eram in ambulanta, in drum spre spital. Stiam ca facusem un atac de cord, dar nu am simtit nicio durere. Imi amintesc cat de calma si de linistita am fost. Deodata, am auzit-o pe mama, care murise de trei luni: "poti sa te intorci". Ulterior, m-am trezit la spital".

Femeia s-a trezit a doua zi la spital, dupa ce doctorii ii montasera un stent la inima. Ea crede ca a experimentat o credinta profunda si acum nu se mai teme de moarte. In plus, sustine ca asteapta cu nerabdare sa-i vada pe cei dragi trecuti in nefiinta, in viata de apoi.

Potrivit doctorului Daniel Kondziella, neurolog la Universitatea din Copenhaga, Danemarca, NDE-urile pot fi rezultatul unei activitati cerebrale chiar si in timpul unei traume intense. Expertul sustine ca aceste trairi se declanseaza inainte de moartea iminenta.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă