O erupţie a unui vulcan din Rusia i-a făcut pe zeci de turiști să-și riște viața pentru o poză

1 lună in urmă 8

Erupţia spectaculoasă a unui vulcan din peninsula Kamceatka, de pe teritoriul Rusiei, i-a încântat pe turiştii ajunși în zonă. Zeci de oameni au fost pe punctul să-și rişte viaţa pentru a-şi face fotografii, iar serviciile de urgenţă ruse au fost nevoite să ia măsuri pentru a împierdica o tragedie, relatează AFP.

Kliucevskaia, cel mai înalt vulcan din Eurasia şi unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume, cu o altitudine de 4.750 de metri, a erupt la sfârşitul lunii februarie, aruncând lavă şi bombe vulcanice, potrivit Agerpres. Luni, intensitatea erupţiei a scăzut "în mod semnificativ însă continuă să fie urmărită îndeaproape datorită posibilităţii unei intensificări ulterioare", potrivit echipei de reacţie la erupţiile vulcanice din Kamceatka (KVERT).

Erupţie vulcanică în peninsula Kamceatka

În zilele precedente, fascinaţi, mulţi turişti s-au aventurat să-şi facă poze pe marginea craterului, în pofida pericolului scurgerilor de lavă, iar unii dintre ei chiar au prăjit cârnaţi pe magma fierbinte.

Selfie-urile s-au înmulţit pe reţelele de socializare, spre disperarea oamenilor de ştiinţă şi a serviciilor de urgenţă care au avertizat amatorii de senzaţii tari.

"Au avut norocul că totul a ieşit bine", a declarat Olga Guirina, şefa KVERT, pe 18 martie, citată de agenţia de ştiri RIA Novosti.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă