O echipă Observator a ajuns în mijlocul infernului din Grecia. Sute de case făcute scrum, oameni luați de pompieri direct de pe plajă

2 luni in urmă 48

Grecia este mistuită de incendii. Ţara a înregistrat, vineri, primul deces provocat de flăcările uriașe - un pompier voluntar a murit după ce a fost rănit în timpul intervenţiilor. Focarele ameninţă jumătate de ţară şi au înconjurat, din nou, Atena, după ce au pârjolit insula Evia, din apropiere.

  • Imagini în exclusivitate, diseară, la Observator 19: Laurenţiu Rădulescu şi Cosmin Herea au trăit pe viu iadul care mistuie statul elen

Peisaje copiate parcă din infernul lui Dante domină insula grecească Evia. La două ore distanţă de Atena, coşmarul nu se mai termină. Izbucnite cu trei zile în urmă, flăcările sunt de o violenţă rară, iar canicula şi vântul care bate cu putere le fac de neoprit. Înconjurate de foc, zeci de localităţi au fost evacuate. În timpul nopţii, peste 600 de oameni au fost luaţi direct de pe plajă de salvatori.

A doua cea mai mare insulă a Greciei e zonă de război. Lupta oamenilor cu natura se dă pe mai multe fronturi. Pompierii abia mai reuşesc să facă faţă focarelor, iar vântul şi vizibilitatea scăzută nu permit intervenţia aeriană în multe zone. 300 de case au fost deja făcute scrum. Sub efectul unui val istoric de caniculă, ţara se confruntă cu 150 de incendii. Șase regiuni, inclusiv Atica, sunt sub alertă de cod roşu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă