O echipă medicală din Rusia a rămas să termine o operație pe inimă la un pacient, în timp ce spitalul era cuprins de flăcări

1 săptămână in urmă 12

În Rusia, o echipă de chirurgi a efectuat cu succes, vineri, o operaţie pe cord deschis la un pacient, în timp ce în spitalul unde avea loc intervenția era un incendiu, relatează agenția France Press, citată de News.

Operația a avut loc la parter, iar doctorii nu au putut întrerupe intervenția în ciuda incendiului izbucnit la acoperișul spitalului din Blagoveşcensk, din extremitatea estică a Rusiei.

Nu ne puteam întrerupe, trebuia să salvăm această persoană şi am făcut totul la cel mai înalt nivel. Operaţia s-a terminat fără dificultăţi.

Medicul Alentin Filatov, la postul de televiziune Rossiya 24

Medicii au părăsit clădirea în flăcări atunci când au terminat procedura chirurgicală şi după ce s-au asigurat că viața pacientului era în afara oricărui pericol.

În prezent, starea pacientului este stabilă, iar acesta a fost transportat la unitatea de terapie intensivă a altui spital.

profimedia-0602903857Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Acoperişul clădirii luase foc, iar primele concluzii arată că incendiul a fost cauzat de o problemă electrică.

Autoritățile locale au anunțat că 128 de pacienți au fost evacuați și nimeni nu a fost rănit.

Medicii care au continuat operaţia pe cord deschs în timpul incendiului şi pompierii care au stins incendiul vor fi decorați, au mai anunțat autoritățile.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă