O echipa internationala de cercetatori a descoperit o vulnerabilitate in celulele canceroase. Medicamente personalizate pentru eliminarea cancerului s-ar putea realiza

4 săptămâni in urmă 40

O echipa internationala de oameni de stiinta condusa de cercetatori din Israel a identificat o noua vulnerabilitate in celulele canceroase, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU), relateaza Xinhua.

Studiul ar putea conduce la dezvoltarea unor medicamente personalizate care se vor folosi de aceasta caracteristica pentru a elimina cancerul, a adaugat TAU.

In studiul publicat in jurnalul Nature, cercetatorii de la TAU si colegii lor din Statele Unite, Germania, Tarile de Jos si Italia, au demonstrat cum un numar anormal de cromozomi (aneuploidie), o caracteristica unica a celulelor canceroase, poate deveni o vulnerabilitate a acestor celule.

Cea mai frecventa modificare genetica survenita in cazul cancerului

Aceasta este cea mai frecventa modificare genetica survenita in cazul cancerului, iar atunci cand apare in celulele canceroase, acestea pot contribui la progresia bolii.

Cercetatorii au comparat dependenta genetica si sensibilitatea la medicamente a celulelor normale cu cele ale celulelor cu un nivel ridicat de aneuploidie. Ei au descoperit ca celulele canceroase aneuploide prezinta o sensibilitate crescuta la inhibarea punctului de control celular (punctul de control mitotic) ce asigura separarea corecta a cromozomilor in timpul diviziunii celulare.

Totodata, specialistii au descoperit ca atunci cand punctul de control era perturbat in celulele cu numar adecvat de cromozomi, diviziunea celulara s-a oprit si, ca rezultat, cromozomii s-au separat cu succes, cu putine probleme create. Pe de alta parte, atunci cand acest mecanism a fost perturbat in celulele aneuploide, diviziunea celulara a continuat, rezultand numeroase modificari cromozomiale care au compromis capacitatea celulelor de a se diviza si au provocat chiar moartea acestora.

O echipa de oameni de stiinta din Beijing a dezvoltat o noua terapie genica ce poate inversa unele dintre efectele imbatranirii la soareci si le poate extinde durata de viata, reusita care ar putea contribui in viitor la obtinerea unui tratament similar pentru oameni.

Mai puteti citi:

Senatoarea AUR Sosoaca boicoteaza Antena 3, dupa schimbul dur de replici cu Gadea: "Eu am plecat fara sa ii anunt"Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei Udrea si al Ioanei Basescu. Cronica unui proces maraton: "Dispret fata de lege"/ "Am fost prima de dupa Ceausescu care a investit in turism"FOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din MaldiveVal de comentarii acide dupa ce poza unui soldat roman care tine AK-ul gresit a devenit viralaCum a fost condamnata o doctorita care a incercat sa-si scape finul dat afara din BAC: "Cred ca mi-am facut-o cu mana mea"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă