„O duminică neagră. E prea mult”. România a pierdut „doi dintre cei mai iubiți români”

1 lună in urmă 23

Legendarul canoist Ivan Patzaichin a murit duminică dimineață, la vârsta de 71 de ani. Seara, actorul și directul Teatrbului Național București Ion Caramitru a decedat, la 79 de ani. „Ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români”, a scris președintele Iohannis, într-un mesaj de condoleanțe pe Facebook.

„Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au luminat arenele sportive și scenele pe care au urcat. Învingători și strălucitori în sport și teatru, Ivan Patzaichin și Ion Caramitru, prin dispariția lor neașteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolați doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea și eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanțe familiilor și celor dragi pentru pierderea suferită!”, a scris președintele Iohannis, pe Facebook.

Și actrița Oana Pellea a scris un mesaj dureros, numind ziua „una dintre cele mai urâte ale vieții mele”.

„Întâi Ivan și acum… Este una dintre cele mai urâte zile ale vieții mele… Drum bun, domnule Ion Caramitru. Mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru teatru românesc! Condoleanțe familiei”, a transmis actrița Oana Pellea, pe pagina sa de Facebook.

„O duminică neagră! Azi ne-au părăsit două personalități uriașe ale sportului și teatrului românesc! Ivan Patzaichin și Ion Caramitru! E prea mult…! I-am cunoscut, i-am admirat, am învățat de la ei. Dumnezeu sa-i odihnească!”, a scris și Ștefan Bănică junior.

Ivan Patzaichin și Ion Caramitru au murit, pe 5 septembrie, la spitalul Elias din București, unde amândoi erau internați.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă