O descoperire extraordinară intrigă oamenii de știință: Orașe mayașe nevăzute cu ochiul liber, găsite sub pământ VIDEO

1 lună in urmă 32

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 04:00

0 citiri

 Orașe mayașe nevăzute cu ochiul liber, găsite sub pământ VIDEO

O echipă internațională de cercetători condusă de Universitatea Arizona din Statele Unite a anuțat o descoperire senzațională în sudul Mexicului. Experții au dezvăluit că au găsit nu mai puțin de 478 de complexe ale civilizației mayașe ascunse sub pământ, folosind tehnologia Lidar, care permite oamenilor de știință să ”vadă” sub vegetație.

Sutele de situri ceremoniale recent descoperite dezvăluie modul în care mayașii au adoptat o trăsătură misterioasă de design a civilizațiie olmece, de acum mai bine de 3.000 de ani, potrivit Daily Mail.

Cercetătorii au comunicat faptul că 478 de structuri ceremoniale mayașe, care nu pot fi văzute cu ochiul liber, au putut fi descoperite datorită tehnologiei de scanare Lidar. Acestea sunt o combinație de așezări mayașe și olmece, conform autorilor studiului.

Originară din jurul anului 2.600 î.Hr. civilizația Maya a prosperat în America Centrală timp de aproape 3.000 de ani, atingând apogeul între anii 250 și 900 d.Hr.

Complexele descoperite în statele Tabasco și Veracruz din Mexic au fost probabil construite între 1.100 și 400 î.Hr, fiind ridicate cu aproape un mileniu înaintea epocii de glorie a mayașilor.

Descoperire extraordinară în Egipt: Poate schimba istoria civilizației antice, ce a construit piramidele VIDEO

”Planurile orașelor care simboliezează cosmologiile au fost de multă vreme recunoscute, ca un element definitoriu al civilizațiilor mezoamericane. Originile configurațiilor spațiale sunt astfel cheia înțelegerii acestor civilizații din regiune”, au spus cercetătorii.

Tehnologia de scanare Lidar poate pătrunde prin coronamentul copacilor și reflectă formele tridimensionale ale caracteristicilor arheologice ascunse de vegetație, de sub pământ.

Descoperire istorică într-un oraș biblic din Israel: Locul sfânt al Apostolilor lui Iisus Hristos, pierdut în timp

Multe situri descoperite sunt orientate astfel încât ele se aliniază la răsăritul Soarelui, la anumite date din calendarele mayașe, sugerând că procesele rituale implicau concepte cosmologice legate de trecerea anotimpurilor.

Citeste si:

 „Niciodată nu am simțit atâta ostilitate între două partide”

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat miercuri, 27 octombrie, că refacerea coaliţiei între PNL şi USR este "o variantă înfundată", el susţinând că niciodată în cariera sa...

Iohannis, turist la piramidele din Egipt alături de soție, în timp ce criza politică din România se prelungește la nesfârșit

Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...

Sursa: Ziare.com

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă