O companie din Germania cere în instanță anularea legendarei mărci de biciclete românești Pegas, deținută de omul de afaceri Iulian Stanciu

2 luni in urmă 3


Compania germană ZEG Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft EG, care produce biciclete sub marca Pegasus, a dat în judecată Atelierele Pegas din București și a cerut anularea mărcii Pegas, scrie Profit.ro. Brandul comunist Pegas a fost readus la viață în 2012 și este deținut acum de către omul de afaceri Iulian Stanciu, CEO eMAG.


Conform sursei citate, demersul germanilor vine după o decizie finală a Oficiului European de Proprietate Intelectuala (EUIPO) din 2017, prin care a fost stabilit că cele două mărci, Pegasus (Germania) și Pegas (România) sunt similare și nu pot coexista pe piața Uniunii Europene pentru că s-ar crea confuzie pentru clienți.


Compania germană a cerut instanței anularea certificatul eliberat de Oficiul Național pentru Invenții și Mărci (OSIM) pentru legendara marca românească Pegas și radierea acesteia din Registrul Național al Mărcilor, potrivit Profit.ro.


ZEG a fost fondată în anul 1966, iar marca Pegasus a fost acordată în 1984.


Pegas, istorie din 1972


Bicicletele Pegas au fost produse în România comunistă încă din anul 1972, când acestea au început să fie realizate la Uzina Mecanică Tohan.


După 1989 marca a dispărut. Aceasta fost înregistrată la Oficiul Național pentru Invenții și Mărci (OSIM) în anul 2010, fiind readusă la viață în 2012 de către antreprenorul Andrei Botescu și alți patru acționari.


Network One Distribution (NOD), companie controlată de către Iulian Stanciu, a intrat în acționariatul Pegas în anul 2015, iar din luna decembrie 2020 este unic acționar.


În anul 2018, Stanciu declara pentru Libertatea că Pegas va intra pe piețele din Spania, Franta, Germania, Italia si Marea Britanie prin intermediul Amazon.


Iulian Stanciu nu a dorit să comenteze cazul. Reprezentanții NOD nu au putut fi contactați.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă