O companie de servicii de îngrijire din Londra se oferă să angajeze 500 de refugiați afgani

1 lună in urmă 19

Cera, una dintre cele mai mari companii de furnizare de servicii de îngrijire din Marea Britanie, a anunțat o inițiativă de recrutare, instruire și angajare a 500 de refugiați afgani.

Compania, care oferă vizite medicale în casele din Marea Britanie, va colabora cu consiliile locale și cu guvernul pentru a pregăti sosirile din Afganistan ca îngrijitori profesioniști.

Schema face parte din programul de relocare al guvernului britanic, care are ca scop mutarea a 5.000 de afgani în primul an și va fi extins la 20.000 de refugiați pe următorii cinci ani.

Cera, care a fost lansată în 2016 și are peste 6.000 de angajați din Marea Britanie, a dezvoltat un program rapid de recrutare care poate instrui și certifica îngrijitori noi în doar câteva săptămâni.

Ben Maruthappu, director executiv și co-fondator al Cera, a comentat inițiativa spunând: „Înțelegem că pentru mulți dintre cei strămutați de conflict găsirea unui loc de muncă este încă un alt obstacol semnificativ de depășit la începerea noii lor vieți.”

„În următorii cinci ani, obiectivul nostru este de a-i sprijini în această reprofilare, oferind o cale de acces nu numai la un loc de muncă remunerat, ci și la o carieră extrem de plină de satisfacții într-unul dintre cele mai importante sectoare din Marea Britanie”, a adăugat Maruthappu.

Sectorul îngrijirii s-a confruntat cu un deficit de forță de muncă în ultimul an și jumătate, pe fondul declanșării pandemiei de coronavirus și apoi al încetării, la 31 decembrie 2020, a libertății de mișcare a persoanelor după sfârșitul perioadei de tranziție de 11 luni urmare a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Vestea vine în timp ce mii de civili din Afganistan, translatori și lucrători umanitari încearcă să fugă din țară după preluarea de către talibani a puterii la Kabul pe 15 august.

Miercuri, ministrul apărării Ben Wallace a declarat că au rămas puține spații pe zborurile de salvare britanice care au evacuat până acum 11.000 de persoane din țară. El a îndemnat oamenii să se îndrepte spre frontieră, spunând că aeroporturile vor deveni probabil o țintă cu prioritate ridicată pentru talibani.

surse: City AM, BBC

foto: CERA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă