O chinezoaică de 14 ani a luat aur la sărituri în apă cu 10 pe linie

2 luni in urmă 50

Quan Hongchan, o chinezoaică de 14 ani a reușit să câștige aurul la proba de sărituri în apă, la 10 metri, platformă cu două sărituri perfecte notate cu 10.

O chinezoaică de 14 ani a luat aur la sărituri în apă cu 10 pe linie

O chinezoaică de 14 ani, Quan Hongchan, a luat aur la sărituri în apă cu 10 pe linie

Profimedia

La 14 ani pentru majoritatea copiilor marea preocupare e școala. Nu și pentru Quan Hongchan. La 14 ani este cea mai tânărp sportivă a Chinei la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Joi a câștigat joi o medalie de aur uimitoare la sărituri în apă de pe platforma de 10 metri, proba feminină.

„Eram puțin nervoasă, dar nu foarte mult, doar puțin”, a spus chinezoaica reporterilor după victorie. Ea a realizat două sărituri de 10. Quan devine cea de-a doua cea mai tânără femeie care a câștigat aur la acest sport după ce Fu Mingxia, tot din China, a luat titlul la Jocurile de la Barcelona din 1992, la vârsta de doar 13 ani.

Fanii și specialiștii o numesc un „un geniu al săriturilor”, dar Quan a spus că nu este de acord cu această etichetă. „Nu cred că sunt un copil minune. Nu sunt foarte deșteptă. Nu mă descurc bine cu studiile mele. Îmi pui toate aceste întrebări și nu am decât un gol în mintea mea.”

China a revendicat aurul în toate evenimentele de sărituri în apă, proba feminină, la patru Jocuri Olimpice succesive - Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016 și Tokyo 2020. Ultima dată când o femeie non-chineză a câștigat un eveniment olimpic de sărituri a fost atunci când australianca Chantelle Newbery și-a asigurat aurul la 10 metri la Jocurile din 2004 din Atena.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă