O chelneriţă din SUA a salvat un copil torturat de părinți. Cum a reușit să comunice cu el în fața agresorilor

1 lună in urmă 25


O chelneriță a unui restaurant din Orlando, Florida, SUA, a salvat un băiețel de 11 ani, victimă a abuzurilor mamei și tatălui său vitreg, arătându-i discret un mesaj scris pe un bilețel, în care îl întrebase dacă are nevoie de ajutor, iar copilul i-a răspuns printr-un semnal că da, scrie Metro.co.


Incidentul s-a petrecut pe 1 ianuarie, în ziua de Anul Nou, iar Flaviane Carvalho era atunci de serviciu. Cei doi adulți au venit împreună cu copilul la restaurant și s-au așezat la o masă. Flaviane observase că familia nu comandase nimic de mâncare pentru băiat și că acesta avea o zgârietură între sprâncene.


Atunci, chelnerița a scris pe o bucată de hârtie: ”Do you need help? Ok” (Ai nevoie de ajutor? Ok) pe care i-a arătat-o băiatului fără să fie văzut de către tatăl vitreg și mama acestuia.


Copilul a făcut semn că da, iar imediat chelnerița a sunat la poliție.


La interogatoriu cu Poliția Orlando, copilul a detaliat toate torturile pe care le îndurase din partea părinților săi.


Copilul a mărturisit că aceştia îl legau cu curele de picioare şi de gât şi îl ţineau atârnat cu capul în jos de pragul uşii. De multe ori era imobilizat cu cătuşe şi lovit cu mătura pe o platformă rotativă. El a mai spus că îi este interzis de multe ori să mânănce, ca formă de pedeapsă.


Wilson, tatăl vitreg, a fost arestat imediat la fața locului, iar ulterior a fost acuzat de abuz asupra copiilor. Swann, mama copilului, a fost acuzată de neglijență, deoarece știa despre abuzuri, dar nu a încercat niciodată să-l oprească pe bărbat sau să ofere îngrijiri medicale pentru fiul ei. Ambii au ajuns la închisoare.Poliţia din Orlando a lăudat curajul chelneriţei Carvalho şi grija arătată faţă de un copil pe care nu îl cunoştea. “Suntem mândri că o persoană ca ea trăieşte şi munceşte în comunitatea noastră”, au spus agenţii.


Foto: Metro.co.uk


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă