O chelneriţă din Marea Britanie s-a sinucis la 23 de ani, cu doar câteva zile înainte de aniversarea sa. Tânăra a lăsat un bilet de adio

6 zile in urmă 31

De Monica Palade.
Publicat: 29.04.2021, 22:58.
Actualizat: 29.04.2021, 23:05

Frumoasă, tânără şi plină de viaţă, dar toate acestea nu au fost suficiente pentru o chelneriţă de 23 de ani din Marea Britanie, care şi-a luat viaţa cu doar câteva zile înainte de aniversarea sa, în timp ce lucra în oraşul turistic spaniol Magaluf.

O cheleneriţă din Marea Britanie s-a sinucis la 23 de ani, cu doar câteva zile înainte de aniversarea sa. Tânăra a lăsat un bilet de adio

Facebook

Danielle Brookes, 23 de ani, a fost găsită moartă pe 19 mai anul trecut, alături de un bilet de adio, în apartamentul său din Punta Ballena.

O anchetă oficială desfășurată la Warrington în această săptămână a scos la iveală că prietenii lui Danielle, cunoscută sub numele de Dani, au găsit-o moartă când s-au dus la apartamentul ei să vadă ce face.

Un raport al Gărzii Civile din Spania a confirmat că pe barul din zona care delimitează bucătăria şi sufrageria a fost găsit un bilet de adio. S-a spus, de asemenea, că apartamentul se afla într-o „stare perfectă” și nu existau semne de circumstanțe suspecte.

O moarte neanunţată

O declarație a mamei lui Dani, Mandy, care a fost citită de legistul Claire Welch, spunea că Dani se bucura de o ieşire cu prietenii și îi trimisese mesaje mamei vitrege, Lisa, pe WhatsApp până târziu pe 17 mai.

Doamna Welch a declarat: "Înainte de moartea sa, ea s-a prezentat mulțumită și fericită. Nu a existat niciun indiciu despre starea de spirit proastă din zilele care au precedat moartea ei și, de fapt, își făcea planuri viitoare pentru ziua ei de naștere. A vorbit ultima dată pe WhatsApp pe 17 mai, seara târziu. A trimis câteva înregistrări mamei sale vitrege, Lisa, arătându-i că era într-un bar, la băut cu niște prieteni. Râdea, fericită și nu dădea semne de o proastă dispoziție.

"Ultima oară când Dani a vorbit cu Lisa a fost chiar înainte de ora 23, duminică seara. Lisa i-a trimis un mesaj lui Dani spunându-i: „Abia aștept noaptea noastră din cada cu hidromasaj” și Dani a răspuns„ și eu, te iubesc” cu sărutări. Asta a fost ultimul moment în care Dani a fost pe WhatsApp".

Declarația mai spune că Dani a fost diagnosticată anterior cu anxietate și că a luat o supradoză cu aproximativ șapte ani înainte de moartea ei.

Într-un raport post-mortem din Spania, data decesului a fost dată în 18 mai, iar cauza a fost înregistrată ca asfixie prin spânzurare.

Un al doilea post-mortem efectuat la spitalul Leighton după ce corpul lui Dani a fost repatriat a dat, de asemenea, drept cauză medicală a decesului asfixierea prin spânzurare. Nu au existat dovezi că alcoolul sau drogurile au jucat un rol în moartea ei.

Înregistrând o concluzie de sinucidere, Welch a completat: „Din informațiile de bază pe care le dețin de la familie, nu au existat semne că intenționează să facă ceea ce a făcut. (...)Nu au existat semne de proastă dispoziție, în sensul sinucigaș. Observ că a existat în trecut o supradoză, deși a fost acum șapte ani și nu a existat nicio referință, din câte știa familia, despre ea având gânduri suicidare”.

Discretă cu problemele sale

O campanie GoFundMe a fost înființată de prietenii lui Dani la scurt timp după ce a murit, în încercarea de a-i ajuta familia să-i aducă corpul și bunurile acasă, la Crewe.

Pagina, înființată de Nicki Dee, spunea: "Zboară, fată frumoasă! Gândurile sunt cu tatăl și a doua mamă a lui Danielle, Fin & Lisa și copii și, de asemenea, mama ei, Mandy, tata vitreg Paul și Kiddies".

Tatăl ei Michael, cunoscut și sub numele de Fin, a vorbit anul trecut despre lupta familiei de a o repatria pe Dani din Spania, care făcuse Covid-19 cu două luni înainte de moarte. „Îmi frânge inima că ea se simțea așa. Era discretă cu sănătatea ei mentală. Ea lua medicamente, dar nu a vorbit niciodată despre asta. Lockdown a fost anunțat în Marea Britanie cu două zile înainte ca prietenii să vină în vizită, așa că a fost supărată că au trebuit să anuleze. În afară de asta, nu știam să fie ceva în neregulă”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă