O buzoiancă vaccinată cu Pfizer a stat două săptămâni alături de fiul ei, internat cu COVID, fără a se infecta

1 lună in urmă 3


Maria Petcu, o buzoiancă în vârstă de 71 de ani, a demonstrat fără să vrea eficienţa vaccinului Pfizer, după ce a stat peste două săptămâni în spital cu băiatul ei, care a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu sindromul Down şi cu COVID-19, informează Adevărul.


Maria Petcu s-a internat în Spitalul Judeţean din Buzău, pentru a-şi îngriji fiul de 40 de ani, diagnosticat cu sindrom Down, care suferise o intervenţie chirurgicală, însă la la scurt timp după operaţie a fost depistat şi cu noul coronavirus. Cei doi au fost transferaţi la secţia de pneumologie Gârlaşi, care este unitate covid.


Femeia a precizat cadrelor medicale că este vaccinată cu serul de la Pfizer, dar mulţi nu credeau că pensionara poate rămâne imună la boală, în condiţiile în care era nevoită să stea într-o rezervă alături de fiul bolnav de COVID-19.


La căteva zile de la internarea la Secţia Boli Infecţioase, femeia a fost testată, iar toate testele au ieşit negative.


"Am avut o străngere de inimă când am aflat că mama îşi doreşte să stea alături de fratele meu, în acel mediu cu viremie ridicată, însă am sperat că totuşi va fi protejată de vaccin. S-a dovedit că am avut dreptate, deşi nimeni nu spera să fie atât de eficient vaccinul. Cadrele medicale care cunosc cazul nostru sunt entuziamate la propriu, mai ales de când au văzut că vaccinul chiar funcţionează", a declarat fiica pensionarei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă