O bucată din tavanul unui birou de la Poliţia de proximitate din IPJ Botoșani s-a prăbuşit. Un polițist se afla în încăpere, dar nu a fost rănit

3 săptămâni in urmă 1

Tavanul unui birou al Poliţiei de proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani s-a prăbuşit din cauza stării avansate de degradare, a anunţat, sâmbătă, Sindicatul Europol, transmite Agerpres.

Sindicaliştii au postat, pe pagina de Facebook, imagini cu tencuiala căzută în interiorul clădirii, acuzând subfinanţarea Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu doar lipsa toaletelor şi a apei curente sunt problemele cu care se confruntă Poliţia Română. Aşa arată biroul Poliţiei de proximitate din cadrul IPJ Botoşani. Din cauza acoperişului şubrezit de la ploile din ultimii ani, tavanul clădirii s-a prăbuşit peste documente şi aparatele de lucru, punând în pericol viaţa colegilor noştri care se aflau în birou în acel moment. În alte trei birouri din clădire, colegii stau cu găleţile când plouă, mutând documentele şi echipamentele dintr-un loc în altul pentru a nu fi distruse. Ca acest sediu sunt multe altele la nivel naţional, pentru că subfinanţarea MAI naşte pericole, iar pericolul de a-ţi cădea tavanul în cap la serviciu e din ce în ce mai des întâlnit”, susţine Europol.

Reprezentanţii IPJ Botoşani au precizat că imobilul respectiv se află în reparaţii, iar poliţiştii care lucrau acolo au fost transferaţi în alte birouri. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean afirmă că, la momentul prăbuşirii tavanului, în spaţiul respectiv se afla un singur poliţist, care nu a fost rănit.

„Clădirea în care se află biroul din tavanul căruia s-a desprins o parte din tencuială, din cauza degradării existente la nivelul acoperişului ca urmare a infiltraţiei de umezeală, este supusă în această perioadă unor reparaţii, pentru care există contract încheiat cu un operator economic de profil, în domeniul construcţiilor. Aceste reparaţii se vor finaliza în aproximativ două luni, în funcţie de condiţiile meteorologice. La momentul producerii incidentului la care s-a făcut referire, în spaţiul respectiv se afla un singur poliţist, care nu a fost rănit, iar, ulterior, toţi cei care îşi desfăşurau activitatea în acel birou au fost relocaţi. Precizăm faptul că nu există nicio stare de risc pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în clădirea supusă reparaţiilor sau în alte spaţii aparţinând IPJ Botoşani”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Delia Nenişcu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă