O asistentă medicală din Buzău infectată cu COVID a murit după ce a născut. Adelina avea 32 de ani

1 lună in urmă 28


Doliu la UPU de la spitalul județean din Buzău, după ce o tânără asistentă s-a stins infectată cu covid, la câteva zile după ce devenise mămică, scrie Reporter Buzoian.


Adelina Andrei lucra la UPU din martie 2016 și fusese testată pozitiv pentru coronavirus pe data de 21 decembrie 2020. Pe data de 30 decembrie a ajuns la UPU, chiar acolo unde lucra, după 9 zile de izolare la domiciliu, timp în care starea ei s-a agravat.


Tânăra de 32 de ani era însărcinată în 33 de săptămâni, motiv pentru care medicii au decis să fie transferată la Maternitatea Buzău.


De aici, medicii a urmat un nou transfer, la Maternitatea Bucur din Capitală. "La ora 15:52 (n.r. pe 30 decembrie 2020), pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat şi evaluat pacienta şi a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală.


S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București unde a rămas internată.


Pacienta a fost examinată de catre medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare.", informează medicii, citați de Antena 3.


Atât colegii ei de la UPU Buzău, cât și cei de la Sanitas Buzău au transmis mesaje de condoleanțe. Adelina și-a dort imens să aibă un copil, după ce pierduse două sarcini, iar acum visul ei a devenit realitate, a născut un băiețel, însă acesta va crește fără mamă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă