O asistentă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, însărcinată şi diagnosticată cu COVID-19, a decedat

1 lună in urmă 25

O asistentă medicală în vârstă de 32 de ani de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, diagnosticată cu COVID-19, a murit marţi dimineaţă la un spital din Capitală, au anunţat reprezentanţii instituţiei, citați de Agerpres.

Asistenta, care lucra în cadrul secţiei UPU-SMURD din luna martie 2016, era însărcinată şi, înainte de a fi transferată la Bucureşti, a urmat tratament pentru COVID-19 la domiciliu.

Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti, unde a născut prin cezariană, după care a fost transferată la Spitalul Pantelimon, dar medicii nu au putut să îi salveze viaţa.

„S-a luat legătura cu CNCCI (Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din Bucureşti unde a rămas internată. Pacienta a fost examinată de către medici şi s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămânând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Pantelimon, fiind intubată. Starea pacientei s-a deteriorat după operaţia de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urma declarându-se decesul”, a precizat Adriana Bunilă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă