O asistentă care elibera certificate de vaccinare false a fost reținută. Femeia cerea între 500 și 1500 lei de la oameni

2 săptămâni in urmă 13

O asistentă medicală din Ioneşt – Gorj a profitat de necesitatea certificatului verde şi a strâns o mică avere pe de urma românilor care nu voiau să se vaccineze, dar aveau nevoie de certificat verde COVID-19.

Femeia în vârstă de 52 de ani lucra ca asistentă în cabinetul unui medic de familie şi primea între 500 şi 1.500 de lei pentru a libera certificate COVID false pentru cei care aveau nevoie de adeverinţă, însă nu dorea să se vaccineze.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 11 noiembrie 2021. Scade numărul cazurilor noi de coronavirus. Incidenţa în Bucureşti a ajuns sub 8

„Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID 19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii şi procurorii au făcut o percheziţii la cabinetul medical la care lucra asistenta, dar şi la locuinţa femeii. Oamenii legi au descoperit şi confiscat 130.000 lei.

Noaptea trecută, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a emis ordonaţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele asistentei medicale.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă