O angajată de la o Casă de Ajutor Reciproc a Pansionarilor din Suceava este acuzată că a furat 1,6 milioane de lei falsificând aproape 2000 de documente

1 lună in urmă 2

O angajată al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Suceava a fost trimisă în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, joi, într-un comunicat.

Ancheta a stabilit că din luna mai 2005, aceasta a preluat gestiunea unui punct de lucru al CARP din zona rurală a județului Suceava,  iar la data de 28.12.2010 i-a fost încheiat un contract individual de muncă, derulându-și activitatea în temeiul acestuia în perioada 1 ianuarie 2011-7 august 2015. Ea a avut acces la baza de date, iar în activitatea sa infracțională s-a folosit de datele de indentificare a 366 persoane, precizează procurorii.

A băgat în buzunar 1,6 milioane de lei

Potrivit procurorilor, în perioada 25.05.2006- 07.08.2015, aceasta și-a însușit din gestiune și a folosit în interes personal suma totală de 1.617.751,23 lei prin mai multe mijloace frauduloase:

întocmirea în fals de adeverinţe de venit, contracte de împrumut și dispoziții de plată în numele unor membri ai casei de ajutor; nedepunerea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Suceava a sumelor încasate de la membri cu titlu de cotizație sau rată împrumut;retragerea din cotizațiile membrilor a unor sume de bani fără acordul acestora;falsificarea chitanțelor de depunere a diferitelor sume cu titlu de cotizații la rata împrumut.

Anchetatorii arată că din prejudiciul total de 1.617.751,23 lei a fost recuperată până la momentul dispunerii trimiterii în judecată suma de 455.874,97 lei, pentru diferență fiind instituit sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor mobile și imobile aflate în patrimoniul inculpatei.

Aproape 2.000 de acte falsificate

Procurorii au identificat și ridicat în original, un număr de 1887 înscrisuri falsificate: contracte de împrumut, chitanțe, adeverințe, dispoziții de plată și cereri de restituire,  prin rechizitoriu solicitându-se instanței de judecată a se pronunța cu privire la desființarea acestora.

Sesizarea a fost făcută de una din persoanele fizice păgubite, iar ulterior au mai fost alăturate și alte plângeri, respectiv sesizări din oficiu, se mai arată în comunicatul Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă