O altă televiziune amendată de CNA pentru derapaje anti-vacciniste. "Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare"

1 săptămână in urmă 26

Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 14:50

9 citiri

O altă televiziune amendată de CNA pentru derapaje anti-vacciniste. "Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare"

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat miercuri, 17 noiembrie, postul Naşul TV cu o amendă de 10.000 de lei din cauza încălcării legislaţiei audiovizuale prin prezentarea unor afirmaţii împotriva vaccinării anti-COVID fără a ţine cont de asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii şi de necesitatea informării corecte.

Propunerea, aprobată în unanimitate, a fost făcută de Mircea Toma, membru CNA, care a reproşat încălcarea art. 64 din Codul audiovizualului în cadrul ediţiei din 19 octombrie a emisiunii "Să vorbim despre tine".

"Aici este o demonstraţie în care "Naşul" încearcă să argumenteze inutilitatea vaccinării pe un traseu logic de dânsul cunoscut. Mă îngrijorează că domnia sa pare să creadă ceea ce spune. Ori sunt nişte derapaje logice foarte flagrante, dincolo de informarea propriu-zisă. Argumentele folosite pe parcurs se pot constitui ca argumentaţie pentru noi pentru a invoca articolul 64, - (1) a şi b. (...) Emisiuni de acest gen circulă, ulterior, pe reţelele de socializare. (...) Am să propun 10.000", a spus Mircea Toma.

Articolul 64 - (1) din Codul audiovizualului stipulează că "în virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea unei distincţii clare între fapte şi opinii; b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Citeste si:

Cum ascunde PSD că îi lasă pe liberali primii la guvernare. Grindeanu face pe viteazul dar votul intern spune altă poveste

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat miercuri, 17 noiembrie, că social-democrații vor să dea primii premierul. Cu toate astea, în ședința internă a PSD nu a existat un vot...

PSD a decis să permită PNL prima conducere rotativă a Guvernului. Marcel Ciolacu, propunerea partidului de premier SURSE

Liderii social- democrați au decis ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier cu care partidul va merge la Cotroceni, susțin surse politice pentru ziare.com. De asemenea, PSD acceptă...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă