O alpinistă a murit pe un traseu din Bucegi de ziua ei de naștere. Trupul ei nu a fost încă recuperat

1 săptămână in urmă 10

Alpinista din Brașov a pornit mercuri, 12 ianuarie, pe traseul din Munții Bucegi, cunoscut ca Albișoara Gemenelor. Pentru că are o soră geamănă, și-a dorit să parcurgă traseul de ziua lor de naștere, anunță într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni.

Potrivit sursei citate, alpinista era una cu experiență și a plecat singură la drum. În jurul amiezii aceasta nu a mai răspuns la telefon, iar familia ei a început să se îngrijoreze.

Salvamontiștii au fost alertați printr-un apel de urgență în jurul orei 18.00.

”O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită”, precizează reprezentanții Salvamont Bușteni.

Fata a fost localizată joi dimineață, fiind căzută pe un versant sud-estic într-o zonă greu accesibilă, motiv pentru care s-a cerut intervenția unui elicopter. Alpinista era fără semne vitale.

”După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice și a riscului de avalanșă generat de aeronavă”, mai transmite Salvamont Bușteni.

Când condițiile meteo o vor permite, acțiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată.

Foto: captură facebook.com/Salvamont-Busteni

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă