O a doua doză de Johnson & Johnson oferă un nivel de anticorpi de 9 ori mai mare decât doza unică

1 lună in urmă 23

Compania farmaceutică americană Johnson & Johnson, a cărui vaccin împotriva Covid-19 se adminitează în doză unică, a anunţat miercuri că cercetările sale au relevat o consolidare a imunităţii după administrarea unei a doua doze din acest vaccin, relatează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, potrivit rezultatele unui studiu care nu a fost analizat încă de oamenii de știință, nivelul de anticorpi generat de administrarea unei doze suplimentare a generat un nivel de anticorpi de nouă ori superior celui observat la patru săptămâni după prima doză.

Administrarea unei doze de rapel cu serul produs de Johnson & Johnson a intrat în cercetări într-un moment în care Statele Unite, dar și mai multe state europene, au anunțat că vor administra o a treia doză pentru persoanele care au primit vaccinurile pe bază de ARNm precum Pfizer sau Moderna.

Principala agenţie sanitară federală din SUA, Centrele pentru prevenirea şi controlul bolilor (CDC), a anunţat marţi că eficacitatea vaccinurilor Pfizer şi Moderna administrate conform schemei actuale cu două doze a scăzut de la 91% la 66% de când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite.

CDC menţionează că scăderea eficacităţii celor două vaccinuri poate fi nu doar efectul variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, ci şi al scăderii în timp a nivelului protecţiei, acesta din urmă fiind şi motivul lansării campaniei de vaccinare cu a treia doză.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă