Nunţi şi botezuri, în curtea unui liceu din Calafat, cu binecuvântarea Consiliului Local. Conducerea unităţii de învăţământ este nemulţumită

2 luni in urmă 22

De Cristina Oprea.
Publicat: 25.08.2021, 22:06.
Actualizat: 25.08.2021, 22:06

Curtea unui liceu din Calafat s-a transformat în terasă pentru nunţi şi botezuri. Cantina şcolii a fost concesionată unui administrator din oraş care foloseşte tot terenul pentru a organiza astfel de petreceri. Conducerea unităţii de învăţământ este nemulţumită, dar spune că nu are ce face atâta timp cât există un contract semnat cu administraţia locală. 

Un simplu telefon este suficient pentru cei care vor să organizeze o nuntă sau un botez la liceul Ştefan Milcu. În curtea unităţii de învăţământ găsesc tot ce au nevoie pentru o petrecere memorabilă.

Cristina Oprea - reporter Observator: Mobilierul de exterior şi cortul bine ancorat ne dau de înţeles că amplasamentul nu este unul temporar. În plus, patronii acestui local sunt deschişi la discuţii cu privire la organizarea de evenimente în aer liber.

Ultima petrecere a fost weekendul trecut, dar încă nu a fost făcută curăţenie cum trebuie. Pe jos este şi acum un covor de chiştoace.

Consiliul Local şi-a dat acordul pentru închirierea spaţiului

În urmă cu 10 ani cantina şcolii a fost concesionată unui administrator, care iniţial organiza evenimente în interior. Cum cei mai mulţi vor să stea însă afară, la aer, a extins zona de distracţie şi în curtea liceului.

Am cerut un punct de vedere inspectoratului şcolar judeţean, care ne-a transmis că între unitatea şcolară şi firma respectivă există un contract de închiriere realizat cu acordul Consiliului Local. Conform acestuia se pot desfăşura evenimente în spaţiul respectiv în weekenduri, astfel încât să nu fie perturbat procesul instructiv - educativ.

Doar că spaţiul la care se face referire nu înseamnă toată curtea şcolii.

Cristina Oprea - reporter Observator: Calea de acces şi imediata vecintate a salonului de evenimente. Asta au dreptul să folosească prin contract patronii localului. Totuşi la insistenţa mirilor aceştia iau în calcul să forţeze puţin limitele contractuale.

Constantin Chiriţă - administrator: Vecinătatea nu este delimitată, nu a stabilit-o nimeni. Evenimentele au loc numai sâmbăta şi duminica, când elevii nu sunt în şcoală. Şi cu atât mai mult în vacanţă, cand nu au ce căuta la şcoală. De asta nici nu am zorit ieri să fac curăţenie.

400 de elevi învaţă la liceul din Cafalat şi se vor întoarce la cursuri în trei săptămâni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă