Nuntă de aproape 200 de persoane spartă de Poliție în Suceava la un hotel al lui Ștefan Mandachi - Reacția omului de afaceri

3 săptămâni in urmă 5

Foto arhivăFoto arhivă

Petrecerile ilegale, noua modă a pendemiei. Poliţia a oprit, sâmbătă seară, o nuntă la care participau aproximativ 170 de persoane, în municipiul Suceava, şi a dat amenzi de 14.000 de lei. Evenimentul a fost organizat la unul din hotelurile omului de afaceri Ștefan Mandachi. Oamenii legii au intervenit în forță și au dat amenzi și participanților, dar și firmei lui Mandachi. 

SÂMBĂTĂ, 27 MARTIE 2021, 22:53

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Iulian Budușan

Nunta era organizată în restaurantul hotelului deţinut de omul de afaceri Ştefan Mandachi, cel care în martie 2019 a construit simbolic primul metru de autostradă din Moldova, relatează Realitatea PLUS.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că la eveniment participau aproximativ 170 de persoane, iar în jur de 15 au reuşit să plece până la sosirea forţelor de ordine.

El a spus că 150 de participanţi la nuntă au fost sancţionaţi cu avertisment, iar mirii şi administratorii restaurantului au fost amendaţi cu câte 30.000 de lei. În total, au fost date amenzi în valoare de 14.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55 privind starea de alertă, care interzice organizarea de evenimente private.

„Participanţii au fost legitimați la ieşire, au plecat fără nicio problemă”, a precizat sursa citată.

Ștefan Mandachi a reacționat imediat și a postat pe Facebook versiunea sa la ceea ce a apărut în spațiul public. 

„Deoarece am citit pe net o știre care mă vizează (deși sunt complet nevinovat) țin să clarific pe scurt:

1. Dețin 70 restaurante. Nici să fiu SUPERMAN nu mă pot teleporta în toate în aceeași zi. Este logic că la un asemenea nivel să deleg managementul. De pildă, astăzi eram în drum spre Olanda.

2. Încă de acum 12 luni, am dat o DISPOZIȚIE SPECIALĂ, NENEGOCIABILĂ, ABSOLUTĂ: nu încălcați nicio prevedere legală anti-covid19 și așteptați AVIZUL ȘI SEMNĂTURA AVOCATULUI! Din pricina acestei reguli stricte, echipele mele au refuzat SUTE DE EVENIMENTE. SUTE, fără să stau la negociere cu vreun client. Răspunsul este clasic: în toate saloanelele companiei nu se organizează evenimente! PUNCT.

3. Întrucât toate afacerile mele au fost afectate masiv din pricina Covid19, de la începutul pandemiei și până la prezenta postare am făcut toate demersurile care m-am transformat într-un susținător înrăit al tuturor formelor de luptă împotriva Covid19. Pe hotelurile și restaurantele mele scrie clar: NU INTRI FĂRĂ MASCĂ și fără respectarea draconică a tuturor măsurilor de protecție! Ba chiar oferim și premii salariaților care respectă măsurile anti-covid.

4. Ce măsuri iau dacă se încalcă regula? Foarte simplu, CA ȘI ÎN CAZUL DE FAȚĂ: dacă se demonstrează că au încălcat legea, VA FI DEMISĂ ÎNTREAGA ECHIPĂ FĂRĂ NICIO EXCEPȚIE. Așa că răspunsul meu este limpede și nu voi accepta nicio scuză, pretext sau explicație injustă: vor fi demiși toți cei responsabili: vâzări, management, operațional, juridic.

5. Hotelul are 3 restaurante, care trebuiesc ținute deschise conform legii pentru a putea servi clienții. Așa cum au constatat și organele de control, restaurantul era ocupat la 26%, cu respecterarea distanțelor legale. Când voi ajunge la Suceava, pot pune la dispoziția tuturor imaginile, întrucât sunt în spațiu public. Din imagini veți putea observa singuri, cu ușurință că: nu exista nici formație, nici muzică, nici DJ, niciun sunet, niciun dans, nici mire, nici mireasă și se pot vedea respectarea cu sfințenie a tuturor măsurilor de distanțare.

6. Totuși, mi se pare incorect să arunci o știre neverificată care poate să facă rău în mod gratuit.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă