Numire istorică. Primul magistrat român ales membru al Institutului de Drept de la Geneva, după al Doilea Război Mondial

2 luni in urmă 29

Prof. dr. univ. Iulia Motoc, cadru didactic FSPUB, judecătoarea României la CEDO Prof. dr. univ. Iulia Motoc, cadru didactic FSPUB, judecătoarea României la CEDO

Premieră pentru România. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, cadru didactic la Facultatea de Științe Politice a Universității București și judecătoare a României la CEDO a fost aleasă membră a Institutului de Drept Internațional de la Geneva. Este primul magistrat român ales într-o astfel de funcție după ce de-al Doilea Război Mondial.

MIERCURI, 25 AUGUST 2021, 15:14

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

„Sunt primul roman care a fost ales dupa al Doilea Război Mondial în acest Institut. Fondat in 1873, Institutul reunește cei mai buni specialiști din lume în dreptul internațional și are ca scop să promoveze progresul în dreptul internațional și arbitrajul între state. Institutului i s-a conferit Premiul Nobel pentru pace. De acum, am și mai multe responsabilități”, este mesajul transmis de prof. univ. dr. Iulia Motoc pe o rețea socială.

Fondat în 1873 în Gent, Belgia, de 11 avocați de prestigiu internațional, Institutul de Drept Internațional are misiunea de a promova progresul în dreptul internațional și soluționarea pașnică a diferendelor dintre state. În 1904, Institutul de drept Internațional a primit Premiul Nobel pentru Pace, ca recunoaștere a acțiunilor sale în favoarea arbitrajului între state, un mijloc pașnic de soluționare a litigiilor, potrivit unibuc.ro.

Alcătuit din avocați și cercetători juridici de seamă ai comunității internaționale, Institutul de Drept Internațional este una dintre cele mai prestigioase instituții juridice din lume, fiind o organizație dedicată dezvoltării, progresului și studiului dreptului internațional.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă