Numărul românilor vaccinați anti-COVID a depășit, sâmbătă, numărul celor infectați de la debutul pandemiei

1 lună in urmă 2


Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că sâmbătă, 20 februarie, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate în România a depășit numărul celor infectate și raportate cu virusul SARS-CoV-2, de la debutul pandemiei,


Au fost vaccinate împotriva coronavirusului 783.5050, iar numărul celor infectaţi de la debutul pandemiei este de 777.276, potrivit datelor transmite de CNCAV.


„Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13:00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate și raportate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt. Le mulțumesc tuturor pentru opțiunea de a se vaccina și, în egală măsură, celor care depun un efort considerabil pentru ca procesul de vaccinare să se desfășoare cu eficiență, într-un mediu favorabil și sigur!”, a transmis Valeriu Gheorghiţă.


De altfel, vineri seară, Valeriu Gheorghiță anunțase, la Digi24, că sâmbătă numărul românilor imunizați îl va depăşi pe cel al infectaților cu COVID.


„Cred că e foarte bine că suntem pe acest drum şi sunt convins că, cu fiecare persoană în parte care se va adresa către un centru de vaccinare, vom reuşi să redobândim controlul asupra vieţilor noastre şi să putem controla noi pandemia”, a precizat Valeriu Gheorghiţă.


Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai declarat că etapa a treia a campaniei de vaccinare ar putea începe în luna aprilie.


„Probabil că în aprilie, undeva la jumătate lunii aprilie, vom începe și a treia etapă de vaccinare. Vom pune în funcțiune la jumătatea lunii martie această listă de așteptare, persoanele vor putea să se programeze, să se înscrie pe acea listă de așteptare”, a mai spus el.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă