Numărul pacienţilor COVID din Franţa internaţi la ATI a atins un nou record

3 săptămâni in urmă 4

Numărul pacienţilor COVID din Franţa internaţi la terapie intensivă a atins un nou maxim al acestui an, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii. Medicii avertizează că spitalele ar putea fi în curând depăşite de situaţie din cauza celui de-al treilea val al pandemiei, informează News.ro.

Duminică, numărul pacienţilor COVID din Franţa internaţi la ATI a ajuns la 4.872, nivel apropiat de vârful atins la jumătatea lunii noiembrie, în timpul celui de-al doilea val al pandemiei. Numărul pacienţilor COVID de la ATI este totuşi cu mult sub cel de aproximativ 7.000 înregistrat în aprilie 2020.

Numărul total al pacienţilor internaţi cu Covid-19 a urcat duminică de la 27.259 la 27.712.

Un grup de 41 de medici din spitale din regiunea Parisului au semnat un articol apărut duminică în publicaţia Le Journal du Dimanche, avertizând că riscă să fie nevoiţi să aleagă ce pacienţi să trateze de urgenţă.

Potrivit specialiştilor, restricţiile parţiale impuse de guvern, care vizează regiuni cu rate mari de infectări, cum este Parisul, sunt insuficiente în faţa variantelor de coronavirus care se răspândesc rapid.

Preşedintele Emmanuel Macron şi-a apărat săptămâna trecută decizia de a nu impune o a treia carantină şi de a lăsa şcolile deschise, dar a spus că va fi probabil nevoie de noi restricţii. Numărul total al deceselor legate de coronavirus a atins duminică 68.597, în creştere cu 131 faţă de ziua anterioară.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă