Numărul oamenilor care se identifică drept "albi", în scădere în Statele Unite. E pentru prima dată în istorie când se întâmplă

2 luni in urmă 30

Ultimul recensământ din Statele Unite ale Americii arată faptul că numărul locuitorilor care se identifică drept "albi" a scăzut. Este pentru prima dată în istoria ţării când se întâmplă un astfel de fenomen.

Numărul oamenilor care se identifică drept "albi", în scădere în Statele Unite. E pentru prima dată în istorie când se întâmplă

Profimedia

Datele colectate în urma recesământului din 2020 arată că Statele Unite au o populaţie "mult mai multi-rasială" şi mai urbană decât în urmă cu 10 ani, atunci când a fost efectuat ultimul sondaj de acest gen. "Populaţia albă rămâne cel mai mare grup rasial sau etnic din Statele Unite", a precizat Biroul de recensământ al SUA, potrivit AFP.

Mai exact, populaţia care se declară drept "albă" a scăzut cu 8,6% în perioada 2010-2020, prima scădere de la 1790 încoace de când se realizează astfel de statistici. Procentul se traduce în 204 milioane de locuitori, adică 61,6% din întreaga populaţie a Statelor Unite. În urmă cu un deceniu, procentul era de 72,4%.

Afro-americanii reprezintă un procent de 12,4% (42 de milioane de locuitori), un procent care a rămas stabil de la ultima "numărătoare". A crescut însă procentul în ceea ce priveşte populaţia asiatică: 35,5%. Hispanicii reprezintă 23% din populaţia Statelor Unite, în timp ce amerindienii reprezintă 1,1%.

În Statele Unite ale Americii, recesământul se efectuează la fiecare 10 ani, iar întrebarea despre originea etnică este stipulată în formularul standard ce trebuie completat.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă