Numărul dispozitivelor digitale a crescut puțin în familii, în timpul școlii la distanță din primăvară / Tot telefonul rămâne instrumentul preferat / Copiii au petrecut pe Internet aproape de două ori mai mult decât pentru școala online – raport KiDiCoTi

2 months ago 1

Trecerea de la predarea față în față la școala online, în primăvară, nu a însemnat o creștere semnificativă a dispozitivelor digitale în familiile elevilor, unde tot telefonul rămâne instrumentul preferat, în defavoarea dispozitivelor considerate optime pentru predare – laptopul/calculatorul sau tableta. Așa reiese dintr-un nou studiu realizat de Institutul de Sociologie al Academiei Române în colaborare cu Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC). Analiza arată că școala online a fost receptată bine de majoritatea copiilor, deși a avut neajunsuri, dar și faptul că elevii au stat peste 7 ore pe Internet, aproape dublu față de timpul petrecut pe Internet doar pentru școală.

Raportul „Școala la distanță (primăvara 2020) și folosirea tehnologiilor digitale de către copii. Opiniile părinților și ale copiilor din România. Raport KiDiCoTi” face parte din proiectul “Viețile digitale ale copiilor în timpul Corona (KiDiCoTi)”, care se desfășoară simultan în 15 state europene sub coordonarea JRC. Studiul prezintă datele rezultate în urma investigării unui eșantion online de 518 familii din România, din fiecare familie fiind intervievați un copil (cu vârsta între 10-17 ani) și un părinte.

1. Principalele concluzii despre folosirea dispozitivelor digitale în perioada „statului acasă”

Dispozitive de acces la internet:

• Cele mai frecvente dispozitive digitale ale familiilor sunt telefoanele smart (3 dispozitive / familie este atât media cât și mediana), urmate de PC/laptop (2 dispozitive / gospodărie) și tablete (un dispozitiv per gospodărie).

• În timpul crizei COVID-19 din primăvara lui 2020, în jur de una din cinci familii și-a suplimentat dispozitivele digitale din gospodărie, cele mai multe cu telefoane de tip smart, urmate de PC/laptop și tablete.

• În jur de 7 din 10 copii au declarat că în perioada „statului acasă” au folosit mai mult smartphone-ul și calculatorul / laptopul.

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Read Entire Article
Powered By Seo Tools