Numărul deceselor provocate de COVID-19 s-a dublat în Cehia de la începutul anului 2021

3 săptămâni in urmă 1


Cehia a raportat marţi că numărul total al deceselor asociate infectării cu noul coronavirus a trecut de pragul de 25.000, mai mult de jumătate dintre acestea fiind consemnate de la începutul lui 2021, relatează Agerpres, care citează Reuters.


Cifrele publicate de Ministerul Sănătăţii luni seara arată că bilanţul deceselor a ajuns la 25.055, cu o media zilnică în martie de 194.


În luna martie, guvernul de la Praga a impus un lockdown mai strict, limitând deplasările între districte în încercarea de a reduce rata de infectare şi spitalizările, care pun o presiune imensă pe sistemul de sănătate.


Mai mult, începând din octombrie 2020, magazinele, restaurantele şi şcolile au fost în majoritate închise.


Măsurile dure de restricție vor continua, cel mai probabil, și în aprilie, anunță autoritățile, chiar dacă rata de infectare a început să scadă în ultimele zile.


Guvernul de la Praga a anunțat, luni, că nu a venit momentul relaxării restricţiilor, în ciuda evoluției pozitive a ratei de incidență.


Tot luni, cehii au marcat un an de la decesul primei victime a COVID-19. Clopotele bisericilor au bătut la miezul zilei, când pe teritoriul ţării a fost păstrat un minut de tăcere.


Statisticile oficiale publicate luni au mai arătat că numărul total al deceselor în ţară a crescut cu 15% în 2020, situându-se la cel mai ridicat nivel după 1987, surplusul provenind mai ales din ultimele trei luni ale anului, când Cehia a fost lovită de al doilea val al epidemiei. 


Cehia a raportat până marți peste 1,475 de milioane de persoane infectate cu coronavirus, la 10,7 milioane de locuitori, potrivit worldometers.info.


Conform site-ului Our World in Data, Cehia a fost una din cele mai afectate de pandemie, având a doua rată de mortalitate din lume,


FOTO: EPA


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă