Numarul deceselor provocate de Covid 19 la nivel global a depasit pragul de 3 milioane

1 lună in urmă 15

Numarul deceselor provocate de Covid-19 la nivel global a depasit pragul de 3 milioane. Este un nou val de infectii in pline eforturi de vaccinare, transmite Reuters.

Oficialii din sanatate pun cresterea numarului de decese, in special in Brazilia si India, pe seama variantelor mai contagioase ale coronavirusului, depistate prima oara in Marea Britanie si Africa de Sud, precum si pe seama faptului ca oamenii s-au saturat de carantine si de alte restrictii.

Potrivit datelor Reuters, a durat mai mult de un an pentru ca bilantul deceselor asociate coronavirusului sa atinga 2 milioane, in timp ce urmatorul milion a fost adaugat in aproximativ trei luni.

Brazilia este lider mondial la numarul mediu zilnic de noi decese raportate si reprezinta unul din patru decese la nivel mondial in fiecare zi, potrivit unei analize Reuters.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a recunoscut situatia serioasa din tara din cauza coronavirusului, declarand ca Braziliase afla intr-o stare foarte grava, cu un sistem de sanatate coplesit.

India a raportat o crestere record a infectiilor cu COVID-19 luni, devenind a doua natiune dupa Statele Unite care a anuntat peste 100.000 de cazuri noi intr-o zi. Cel mai afectat stat al Indiei, Maharashtra, a inceput luni sa inchida centre comerciale, cinematografe, baruri, restaurante si lacasuri de cult, deoarece spitalele sunt depasite de pacienti.

Regiunea europeana, care include 51 de tari, are cel mai mare numar total de decese, aproape 1,1 milioane. Cinci tari europene, inclusiv Regatul Unit, Rusia, Franta, Italia si Germania, reprezinta aproximativ 60% din totalul deceselor legate de coronavirus in Europa.

Statele Unite, cele mai multe decese

Statele Unite au cel mai mare numar de decese din orice tara din lume, 555.000, si reprezinta aproximativ 19% din toate decesele cauzate de COVID-19 din lume. Cazurile au crescut in ultimele trei saptamani, insa oficialii din domeniul sanatatii cred ca campania nationala de vaccinare rapida poate preveni cresterea numarului de decese. O treime din populatie a primit cel putin o doza de vaccin.

Cel putin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populatia globala au primit o doza unica de vaccin COVID-19 pana duminica, potrivit ultimelor cifre ale companiei de cercetare Our World in Data. Cu toate acestea, Organizatia Mondiala a Sanatatii solicita tarilor sa doneze mai multe doze de vaccinuri COVID-19 aprobate pentru a contribui la indeplinirea obiectivelor de vaccinare pentru cei mai vulnerabili din tarile mai sarace.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă