Numărul de copii cu Covid internați în spitalele din SUA atinge cifre record

2 luni in urmă 18

Numărul de copii internați în spitalele din Statele Unite din cauza coronavirusului a depășit recordul înregistrat în timpul valului pandemic din iarnă, relatează Hotnews, care citează Insider.

Potrivit informațiilor provenite de la Centrele pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC), în perioada 3-9 august au fost internați 239 de copii zilnic cu Covid.

În ianuarie, când a fost perioada de vârf a pandemiei în SUA, numărul mediu de internări pediatrice ajunsese la 217, potrivit The New York Times.

Numărul de cazuri a explodat la începutul lunii august

Numărul de internări este mai mare și în cazul adulților, mai ales în sud-estul SUA, unde rata vaccinării anti-Covid este scăzută. Acesta a început să crească de la începutul lunii iulie, după o perioadă de stagnare, la începutul verii.

Cazurile ”pediatrice” se referă în mare la minorii cu vârsta de 17 ani sau mai tineri, cu toate că această definiție diferă de la stat la stat.

Procentul săptămânal de copii internați cu Covid a ajuns în perioada 30 iulie – 5 august la 94.000, adică 15% din totalul spitalizărilor, potrivit unui raport al Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Potrivit experților, nu este clar dacă varianta Delta cauzează o formă mai gravă a bolii în rândul copiilor. Totuși, este cert că această tulpină este mai infecțioasă și a dus la creșterea cazurilor pediatrice și a spitalizărilor.

„Profund îngrijorător”

Copiii reprezintă între 1,5% și 3,5% din numărul persoanelor internate cu Covid în Statele Unite, potrivit raportului AAP.

”Deși formele severe ale infecțiilor cu Covid în rândul copiilor continuă să rămână relativ scăzute comparativ cu adulții, trendul actual de creștere exponențială a spitalizărilor este îngrijorător”, a declarat pentru ABC News John Brownstein, epidemiolog la Spitalul de Pediatrie din Boston.

”Întrucât nu sunt eligibili pentru vaccinare anti-Covid, copiii vor fi, din păcate, principalul vector al răspândirii virusului. Creând riscuri atât pentru ei cât și pentru restul populației”, a adăugat acesta.

Situația este cu atât mai îngrijorătoare pentru că numărul record de cazuri este înregistrat chiar înainte de începerea anului școlar în SUA.

CDC și AAP au îndemnat ca toate persoanele din școli să poarte măști de protecție în spațiile interioare, indiferent dacă au fost vaccinate sau nu împotriva coronavirusului.

Cu toate acestea, în unele state măștile nu mai sunt obligatorii. Printre acestea, se numără Florida și Texas, două state în care se înregistrează cele mai multe cazuri de spitalizări în rândul populației generale, dar care au și cel mai mare număr de copii internați cu Covid.

De exemplu, în Florida, media zilnică a copiilor internați a ajuns la 54 de cazuri în perioada 1-9 august. În aceeași perioadă, media zilnică în Texas era de 40 de cazuri. În ambele state, cifra este cu mult mai mare decât media națională de 5 internări pediatrice.

”Ca medic, consider că este profund îngrijorător că lăsăm politica să stea în calea protejării tinerilor noștri”, a declarat Jerome Adams, fostul chirurg general al SUA, într-un interviu acordat marți pentru CBS.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă