Numărul de cazuri COVID ar urma să crească, în ianuarie. Managerul de la Boli Infecţioase Iaşi, despre evoluţia pandemică

1 săptămână in urmă 9

Conducerea spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi susţine că, de o săptămână, se observă o scădere a numărului de cazuri COVID cu forme medii spre severe în spital, însă numărul cazurilor critice încă se menţine la un nivel ridicat.

COVID-19. Numărul cazurilor critice se menţine la un nivel ridicat, la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta (scop ilustrativ)

Managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat, luni, pentru News.ro, că în spital există în prezent câteva zeci de paturi libere pentru pacienţii COVID cu forme medii spre severe, în timp ce la ATI sunt zece paturi libere. "De aproximativ o săptămână se observă o scădere a numărului de cazuri COVID cu forme medii spre severe. Numărul de cazuri critice, deşi este în scădere, se menţine la un nivel semnificativ. Îndemn populaţia să respecte în continuare măsurile de prevenţie şi să se vaccineze. Spitalul de Boli Infecţioase rămâne în continuare vârf de lance în lupta pandemică, iar dacă trendul descendent al îmbolnăvirilor se va menţine, pregătim din nou, o trecere graduală spre sistemul hibrid de îngrijire a pacienţilor", a declarat medicul Florin Roşu.

Întrebat când va începe spitalul ieşean să trateze şi alte patologii, medicul Florin Roşu a răspuns: "Este greu de spus acum. Întâi vor începe să treacă la normal spitalele suport-COVID, apoi vom intra şi noi. Noi sperăm ca acest moment să vină cât mai repede".

Situaţia COVID în România, de sărbători

Potrivit managerului spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, pandemia nu va crea mari probleme până după sărbătorile de iarnă. "Luna decembrie va fi caracterizată de o scădere continuă a numărului de cazuri. Vom avea sărbători ceva mai liniştite din punct de vedere epidemiologic. Dar după jumătatea lunii ianuarie, mă aştept ca numărul de cazuri să crească din nou", a adăugat medicul Florin Roşu.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă