Numărul copiilor bolnavi de COVID-19 s-a dublat în ultimele 24 de ore, la Iași - Printre ei, și 6 bebeluși

1 săptămână in urmă 14

 Pixabay.com Numărul copiilor bolnavi de COVID-19 s-a dublat în ultimele 24 de ore Foto: Pixabay.com

Numărul copiilor bolnavi de COVID-19 spitalizați la Iași s-a dublat într-o singură zi. Marți, la Spitalul Sf. Maria din Iași sunt internai 10 copii, dintre care 6 sunt sugari.

MARŢI, 11 IANUARIE 2022, 12:00

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

"Dacă ieri aveam 5 pacienți în zona roșie non-ATI Covid pozitivi, astăzi avem 10 pacienți. S-a dublat numărul pacienților. Majoritatea sunt copii în vârstă de până în 3 ani. Avem un singur pacient de 17 ani, doi copii de 3 ani, un copil de 1 an și 3 luni și șase sugari sub un an. Cel mai mic copil este un nou născut de zece zile", a anunțat managerul spitalului, Alina Belu, potrivit ziare.com.

Aceasta menționează că pacienții care sunt internați în aceste momente în unitatea medicală au o stare de sănătate stabilă.

Managerul consideră că Spitalul Sf. Maria poate face față celui mai pesimist scenariu din valul 5 al pandemiei de COVID-19.

"Pacienţii nu sunt în stare critică, nu sunt în zona ATI, dar necesită supraveghere şi tratament în spitalului. Noi spunem că putem face şi celui mai sumbru scenariu, sperăm, şi echipa medicală speră să fie forme moderate şi uşoare, având în vedere că sugarul şi copilul mic necesită spitalizare pentru echilibrare hemodinamică, dar să nu fie nevoie de terapie intensivă. Avem 8 locuri în Terapie Intensivă din care sunt ocupate 2. Avem 22 de paturi în Zona Roșie dintre care sunt 10 paturi ocupate" a mai declarat Alina Belu.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă