Număr fără precedent de decese zilnice din cauza COVID în Brazilia. Peste 2.800 de oameni au murit, în ultimele 24 de ore

1 lună in urmă 7

Ministerul Sănătății al Braziliei a înregistrat marți 2.841 de decese asociate COVID și 83.962 de noi infectări. Este cel mai negru bilanț privind persoanele răpuse de coronavirus de la începutul pandemiei și până acum, informează miercuri dpa, citată de Agerpres.

Brazilia se confruntă cu un moment extrem de dificil din cauza pandemiei. Săptămâna trecută, în aceeaşi perioadă de 24 de ore au fost înregistrate în premieră peste 2.000 de decese de COVID-19.

Oficiali în domeniul sănătăţii şi oameni de ştiinţă se aşteaptă ca Brazilia să depăşească în curând 3.000 de decese pe zi asociate noului coronavirus.

Brazilia, țară cu o populație de 210 milioane de locuitori a raportat în total 282.127 de oameni de persoane decedate din cauza COVID și peste 11,6 milioane de infectări. Este una dintre cele mai afectate țări de pandemie. Pe primul loc se află SUA, care a înregistrat mai multe victime, mai exact 549.367, potrivit Worldometers.

Sistemul de sănătătate brazilian s-a prăbușit în mai multe orașe. Drept pentru care, Instituţia ştiinţifică Fundaţia Oswaldo Cruz (Fiocruz) susţine că Brazilia se confruntă în prezent cu cel mai grav colaps din istorie al sistemului său de sănătate şi al spitalelor sale.

Potrivit Fiocruz, 80% şi chiar mai mult dintre paturile din spitale sunt în prezent folosite în unităţile de terapie intensivă din spitalele publice în 24 dintre cele 26 de state federale ale Braziliei şi în districtul capitalei.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, care le-a spus brazilienilor să nu ”se mai plângă” de COVID, pune acum sub semnul întrebării importanţa vaccinării, notează dpa.

Brazilia a rămas în urmă cu vaccinarea anti-COVID-19. Explozia cazurilor a fost atribuită răspândirii unei variante extrem de contagioase a virusului despre care se crede că își are originea în orașul Manaus, din Amazon.

Foto: Epa

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă