Număr fără precedent de decese asociate COVID-19 în Rusia

1 lună in urmă 23

Un număr de 820 de persoane au murit în Rusia în ultimele 24 de ore, potrivit bilanţului zilnic publicat de centrul de gestionare a crizei sanitare din cadrul Guvernului. Este un nou record înregistrat de Rusia, precedentul fiind de 819 decese, la 14 august 2021, relatează AFP, citată de Agerpres.

Acest număr fără precedent de decese asociate COVIDI-19 vine pe fondul unei campanii de vaccinare care avansează lent și a măsurilor de izolare practic absente, în pofida valului de infectări provocate de varianta Delta a noului coronavirus.

În total, 179.243 de persoane din Federaţia Rusă au murit din cauza complicaţiilor provocate de COVID-19 de la începutul pandemiei, potrivit bilanţului oficial al Guvernului de la Moscova.

Agenţia rusă de statistică Rosstat, care foloseşte o definiţie mai largă a deceselor asociate noului coronavirus, a raportat peste 300.000 de decese până la sfârşitul lunii iunie 2021.

În același timp, Rusia a înregistrat 19.630 de infectări noi în 24 de ore, un bilanţ în scădere în ultimele zile, în timp ce numărul total al infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns în această ţară la 6,8 milioane.

Capitala, Moscova, dar și Sankt Petersburg, al doilea oraș ca mărime al Rusiei, rămân principalele focare, cele două raportând joi 1.712, respectiv 1.301 de cazuri noi.

În pofida acestei situaţii, majoritatea restricţiilor antiepidemice au fost ridicate, inclusiv la Moscova, epicentrul epidemiei de pe teritoriul rus, pentru a proteja economia naţională.

Aproximativ 30% din populaţia rusă a fost vaccinată cu cel puţin o doză, deşi campania naţională de imunizare a început în decembrie 2020

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă